Szállítmányozás 2021

Hatalmas logisztikai beruházás az Auchannál

Hatalmas logisztikai beruházás az Auchannál

Új, integrált logisztikai központtal bővíti hazai kereskedelmi kapacitását az Auchan a Budapest mellett fekvő Üllő Airport Logisztikai Központ területén – írja közleményében az Auchan Retail Magyarország. A 87 200 négyzetméteres zöldmezős beruházás az eddigi legnagyobb ilyen jellegű fejlesztés Magyarországon.

Az Auchan új létesítményét a vezető nemzetközi ipari ingatlanfejlesztő Goodman építi. A bázis kulcsfontosságú lesz az Auchan többcsatornás kereskedelmi modelljének hazai fejlesztésében.

Már év végére elkészülhet

Az üllői komplexumot a tervek szerint 2018 végén adják át, és az országos házhoz szállítás mellett az Auchan jelenlegi és tervezett áruházainak teljes élelmiszer és nem-élelmiszer portfóliójának logisztikai hátterét is kiszolgálja majd.

A több milliárd forintos befektetés több száz embernek ad munkát a környéken, valamint magyarországi kereskedelmi tevékenységünk számára is hatékony, innovatív hátteret biztosít. Az integrált, központi logisztikai bázis segítségével magas színvonalon szolgálhatjuk ki már meglévő áruházainkat, illetve azokat is, amelyeket a jövőben nyitunk majd – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.

A létesítmény több, eltérő hőmérsékleten üzemeltethető raktárhelyiséggel rendelkezik majd,amelyek segítségével a legkedvezőbb környezeti feltételek teremthetők minden ott tárolt termék számára, legyen szó friss vagy fagyasztott áruról, textil termékekről vagy háztartási cikkekről.

Az új épületek automatizált csomagolási és szállítási folyamatok bevezetésére is alkalmasak lesznek. Így még hatékonyabbá válhat az Auchan vásárlóit kiszolgáló ellátási lánc.

A vásárlók és a dolgozók előnyére is válik

Nem csupán a vásárlóknak, hanem az ott dolgozóknak is előnyére válik majd az új logisztikai központ. Boncsér Péter, az Auchan Retail Magyarország logisztikai projektekért felelős igazgatója elmondta: Természetes fényben gazdag, kényelmes és korszerű munkakörnyezetet terveztünk. A munkavállalók számára például egyedi pihenőszobákat alakítunk ki, ahol a munkaközi szünetekben csocsózhatnak, olvashatnak vagy tévézhetnek is – tette hozzá a felelős igazgató.

A beruházást megvalósító Goodman jelenlegi portfóliója mintegy 88 ezer négyzetméter raktár- és irodaterületet foglal magában két helyszínen, Gyálon és Üllőn. Az Üllő Airport Logisztikai Központ stratégiai helyszínen, az M4 autópálya és az M0 autóút közelében terül el,a páneurópai közlekedési folyosó összeköttetést biztosít Ukrajnával, Romániával és Szerbiával egyaránt.

Az Auchan számára fejlesztett új létesítmény befejezésével kétszeresére nő a vállalat magyarországi ingatlanállományának mérete.

origo.hu