Görögországban terjeszkedik a GEFCO

A GEFCO Csoport a hónap elején hivatalosan megnyitotta görög leányvállalatát, így meg tudja erősíteni a jelenlétét Délkelet-Európában, ahol már régóta jelen van. Görögország Kelet-Európa és a Balkán közötti ideális helyen fekszik és egy meghatározó logisztikai szereplő számára tökéletes helyszínt jelent, hiszen számtalan versenyképes előnnyel rendelkezik:

  • Görögország a legnagyobb hajótulajdonos a világon, jelenleg a világ teljes flottájának 18%-át irányítja.
  • A pireuszi és szaloniki kikötő a Délkelet-Európa és Közép-Európa közötti regionális átjárók közé tartozik.
  • Görögország számos, az infrastruktúrája felújítását, bővítését és fejlesztését célzó programban vesz részt jelenleg vagy indít a közlejövőben.
  • A görög ipari termelés folyamatos növekedést mutatott az elmúlt években. A görögök vállalatok vezető szerepet játszanak az élelmiszer- és dohányfeldolgozó, a textil-, a gyógyszer-, a vegyi-, a bányászati, a kőolaj- és a fémfeldolgozó-ipari ágazatokban.

A GEFCO célja, hogy versenyképességét és jelenlétét erősítse a görög piacon, becslések szerint közel kétszeresére fogja növelni a forgalmát 2017-ben. Szeretnénk továbbá átadni az évek során gyűjtött logisztikai tapasztalatunkat a helyi vállalatoknak, hozzájárulva ezzel az ország növekedéséhez és fejlődéséhez” – mondta Fabien Gauchet, a GEFCO Görögország ügyvezető igazgatója.

A GEFCO Görögország a GEFCO Csoport szolgáltatásainak teljes sorát kínálja. A leányvállalat számos ügyfél számára biztosít nemzetközi közúti megoldásokat, valamint a jövőben további megoldások – például hőmérséklet-szabályozott szállítás – fejlesztésén dolgozik a Görögországban jelentős méretű élelmiszer- és gyógyszeripari szektor számára.