KözútVilág Expo konferencia és kiállítás

Az Ekol lengyelországi leányvállalata logisztikai együttműködésre lépett a Regatta Ltd. céggel

Az Ekol lengyelországi leányvállalata logisztikai együttműködésre lépett a Regatta Ltd. céggel

Január elején Svédországban nyitotta meg új leányvállalatát az Ekol, ám mindeközben folyamatosan dolgozik a cég a jelenlegi helyszínek fejlesztésén és a szolgáltatások bővítésén is. Az Ekol Logistics a lengyelországi Poznańban található telephelyén immár átfogó logisztikai szolgáltatásokat is kínál.

„Együttműködésre léptünk a Regattával, az Egyesült Királyság legjobban kedvelt, szabadtéri ruházatot és felszerelést árusító cégével. Az ügyfél jelenleg raktározási, értéknövelt és picking szolgáltatásainkat veszi igénybe, mely a későbbiekben a vámszabad raktárunk szolgáltatásaival fog bővülni. Együttműködésünk első szakaszában hozzávetőleg 650.000 db, 4000 raktározási egységnyi (SKU) áru tárolásáról beszélünk, egy kb. 2000 m2-nyi magasraktár-területen. A sikeres implementációt követően hozzálátunk a második fázishoz, mely a szolgáltatások körének kiterjesztését jelenti más európai városokra, illetve a tárolt áruk mennyiségének többszörös növelését.” – árulta el Marcin Trawczyński, az Ekol poznańi telephelyének kirendeltségvezetője.

Az Ekol ügyfeleinek többsége az autóipari, hi-tech-, divat-, kiskereskedelmi, FMCG és egészségügyi szektorokban érdekelt. A társaság rendelkezik a divat-szektor know-how-jával, mivel a globális forgalom 16%-a ebből az iparágból származik.

A divat egyre nagyobb igényeket támaszt, mivel a kollekciók váltakozása egyre gyakoribb napjainkban. Kulcsfontosságú ebben a szektorban valamennyi trend követése ahhoz, hogy a legjobb logisztikai megoldást lehessen kínálni.

„Azért választottuk az Ekolt, mert azokkal az attribútumokkal rendelkeznek, melyekre egy 3PL-partner esetén szükségünk van. Komoly jártassággal bírnak ezen a területen, továbbá első osztályú csapattal dolgoznak a poznańi létesítményben. Várakozással tekintünk e partnerség továbbfejlesztére az elkövetkező hónapokban és években.“ – nyilatkozta John Mulvihill, a Regatta Ltd. kereskedelmi vezetője.

Az Ekol 2015 májusától üzemel Lengyelországban és jelenleg 6 városban (Varsó, Poznań, Sosnowiec, Łodź, Wrocław és Tychy területén) rendelkezik telephellyel. A pályázat elnyerése és a divatüzlet kiszolgálása az Ekol poznańi raktárában fontos lépés a társaság más országokban szerzett know-how-jának implementálásában.

„A Sosnowiecben található létesítményünkben szállítmányozási megoldásokat és átfogó logisztikai szolgáltatásokat kínálunk. Tovább fejlesztjük lengyelországi logisztikai kínálatunkat, miközben nemzetközi csatlakozásainkat is bővítjük.“ – árulta el Arkadiusz Jastrzębski, az Ekol Lengyelország Country Managere.

Az Ekol Lengyelország intermodális csatlakozásokat is kínál például Lengyelország és Törökország között, továbbá Irán, Görögország, Bulgária, Románia és Izrael viszonylatában is.