Bővíti raktárterületét a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. Győrben

Harmincezer négyzetméterrel, területének mintegy tíz százalékával bővíti raktárterületét a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. Győrben, a fejlesztéssel a Fiat Chrysler csoport Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába szánt járműveit tudják raktározni és kiszállítani.

A beruházás kétmillió euró (mintegy 620 millió forint) saját forrásból valósul meg. A területen mintegy ezerötszáz járművet tudnak elhelyezni.
A gépjármű-logisztikára szakosodott cég emellett meghosszabbította a 2003-ban megkötött szerződését az Audi Hungaria Zrt.-vel, így a jövőben is a Hödlmayr végzi a kiszállítás előtt a kész autók átvételét és raktárkezelését.

A bővítéssel és a szerződés meghosszabbításával az előrejelzések szerint a cég 2018 és 2020 között mintegy ötszázezer járművet fog átvizsgálni Győrben. Tavaly több mint kétszázezer gépkocsit továbbítottak.

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. a Hödlmayr International AG száz százalékos tulajdonában lévő magyar leányvállalata. Jelenleg mintegy 210 ezer négyzetméteren 12 ezer jármű tárolására alkalmas raktárkapacitással rendelkeznek.

Csoport szinten a vállalat összesen hat autógyár megbízásából végzi el a kész gépjárművek átvételét, átvételi ellenőrzését, raktárkezelését és kiszállítását a vevőkhöz. Évente 1,2 millió új gépjárművet vizsgálnak át.

MTI