NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Wizz Air UK megszerezte a működési engedélyt az Egyesült Királyságban

A Wizz Air UK megszerezte a működési engedélyt az Egyesült Királyságban

A Wizz Air UK Limited (“Wizz Air UK”), a Wizz Air leányvállalataként Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársaság-csoportjának tagja ma bejelentette, hogy az Egyesült Királyság polgári légi közlekedési hatóságánál megszerezte a légi üzembentartói engedélyt (AOC) és a működési engedélyt (OL).

A London Luton székhelyű Wizz Air UK május 3-án kezdte meg működését, az első járat a mai napon indul Londonból Bukarestbe. A Wizz Air UK 2018 végéig 8 vadonatúj Airbus A320 és Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba, amely összesen 860 millió** USA dollár értékű befektetést jelent a WIZZ részéről, és 300 új közvetlen munkahelyet teremt a légitársaságnál.

A Wizz Air UK indulásával a csoport 2018-ra közel 9 millió ülőhelyet kínál alacsony viteldíjas járatain az Egyesült Királyságban, ami 14%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A Wizz Air jelenleg a nyolcadik legnagyobb légitársaság-csoport az Egyesült Királyságban, az ország 9 repülőteréről 23 ország 74 célállomására közlekedő járataival, köztük az idén induló 8 új útvonallal Londonból Lárnakába, Tiranába, Tallinnba, Pozsonyba, Lvivba, Athénba, Keflavíkba és Bariba. A járatok akár 4990 forinttól* foglalhatók a wizzair.com oldalon.