NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Világszínvonalú képzések jönnek a budapesti repülőtérre

Világszínvonalú képzések jönnek a budapesti repülőtérre

Partnerségi megállapodást kötött a Budapest Airport (BUD) és a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA), a világ legnagyobb légitársaságokat tömörítő kereskedelmi szervezete.

Az együttműködés keretében a budapesti repülőtér megkapta az ún. „IATA regionális tréning partner” címet, ami azt jelenti, hogy a IATA által szervezett nemzetközi képzések egy részét a budapesti helyszínen, vagyis a Budapest Airportnál tartják meg.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség képzései iparágon belül irányadónak számítanak és a légiközlekedés teljes spektrumát lefedik, éppen ezért kiemelkedő és elismert tréningjeit világszerte nagy érdeklődés kíséri. Egész Európában csak néhány regionális tréningközpont működött eddig, ehhez csatlakozott most Budapest. A többi európai helyszín: Frankfurt, Athén, Moszkva, Riga és Isztambul.

A IATA tréning partnerség révén már az idei évben komoly, többnapos szakmai képzéseknek ad helyet a Budapest Airport: júniusban egy háromnapos kríziskezelési szimulációs tréning, szeptemberben egy ötnapos biztonsági menedzsment oktatás, októberben pedig egy háromnapos képzést szerveznek a légi teheráru kiszolgálásról.