NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új WIZZ útvonal: Budapest-Bordeaux

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Bordeaux-ba. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül majd szeptember 22-i kezdettel. Az új járatra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon 6 990 forintos* induló viteldíjon.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 11 repülőgéppel, melyekhez egy újabb budapesti gép csatlakozik 2017 áprilisától. A légitársaság több mint 1000 munkatársat foglalkoztat hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben.

2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi útvonalain, ami 23%-os éves növekedésnek felel meg. A légitársaság tevékenysége idén közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet** támogat. A WIZZ hazai hálózata már 67 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 28 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Örömmel jelentjük be újabb izgalmas útvonalunkat Budapestről. Bordeaux már a 61. célállomás folyamatosan bővülő budapesti hálózatunkban, és biztosak vagyunk abban, hogy alacsony viteldíjainknak köszönhetően sok utasunk fogja élvezni a csodálatos Délnyugat-Franciaország nyújtotta élményeket. Legújabb útvonalunk hétfőnként és péntekenként indul, így menetrendje kényelmesen igazodik akár hétvégi kirándulásokhoz is. A Wizz Air barátságos hazai személyzete szeretettel várja utasainkat új Airbus A321-es gépünk fedélzetén!”