NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új napfényes úti cél a Wizz Airtől: Agadir

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről a marokkói Agadirba. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, keddenként és szombatonként repül majd október 31-i kezdettel. Az új járatra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon 8 990 forintos* induló viteldíjon, amelyhez legfeljebb 55x40x23cm méretű ingyenes kézipoggyász is jár.

A dél-marokkói Agadir, amely a WIZZ 66. célállomása Budapestről, az Atlanti-óceán partján fekszik. A város évente 300 napnyi napfénnyel büszkélkedhet, tágas homokos stranddal várja az oda látogatókat, akik a város közelében található számos nemzeti parkban is megcsodálhatják Marokkó vad természeti szépségét.

Az idén indított 10 útvonal és a közelmúltban bejelentett Bordeaux, Szentpétervár és Frankfurt célállomások mellett Agadir már a 14. új úti cél, amellyel a Wizz Air 2017-ben bővítette budapesti hálózatát. A légitársaság így már 66 várossal köti össze Budapestet Európában és azon kívül is, ezáltal a magyar főváros kínálata a legváltozatosabb az egész WIZZ-hálózatban.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez két újabb budapesti gép csatlakozik 2018-ban.

2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami meghaladja bármely más légitársaság korábbi forgalmát Magyarországon és 23%-os éves növekedésnek felel meg. 2016-os adatok alapján a légitársaság tevékenysége közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet** támogat. A WIZZ hazai hálózata már 72 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 31 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALA BUDAPESTRŐL

Útvonal Napok Indulás Induló viteldíj*
Budapest-Agadir kedd, szombat október 31. 8 990 forint*

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Örömmel jelentjük be egyre bővülő budapesti hálózatunk újabb izgalmas útvonalát. Már Agadir is elérhető alacsony viteldíjainkon, és biztosak vagyunk abban, hogy utasaink élvezettel látogatják meg dél-Marokkó gyöngyszemét, amely egész éves napsütéséről, hatalmas homokos strandjáról és családbarát szállodáiról ismert. 66. budapesti járatunk hetente kétszer indul, így menetrendje kényelmesen igazodik hosszabb és rövidebb pihenésekhez egyaránt. Arra biztatjuk utasainkat, hogy minél előbb csapjanak le a legalacsonyabb viteldíjainkra a wizzair.com oldalon. A Wizz Air barátságos magyar személyzete szeretettel várja utasainkat új Airbus A321-es gépünk fedélzetén!”