NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új értékesítési alelnök a Lufthansa Csoportnál az EMEA értékesítési régióban

2017. május 1-től Dr. Stefan Kreuzpaintner (43) a Lufthansa Csoport légitársaságainak értékesítési alelnöke az Európa, Közel-Kelet és Afrika országait összefogó EMEA‑régióban.

E pozíciójában ő felel minden értékesítési és kereskedelmi tevékenységért a régió 74 piacán (a légitársaságok hazai, azaz osztrák német és svájci piacait kivéve). Stefan Kreuzpaintner frankfurti irodájából fogja irányítani az EMEA-régió nemrég összevont területeit a Csoport prémium légitársaságainál (Austrian Airlines, Lufthansa és SWISS). Ezen túlmenően, Stefan Kreuzpaintner és értékesítési csapata képviseli majd számos piacon a Brussels Airlinest, és támogatja a Eurowings értékesítési tevékenységét.

Stefan Kreuzpaintner elődjének, Heike Birlenbachnak tartozik majd beszámolási kötelezettséggel, aki jelenleg a Lufthansa csomóponti légitársaságainak értékesítési alelnöke és a frankfurti gyűjtő és elosztó repülőtér kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. „Stefan Kreuzpaintner személyében olyan vezetőt neveztünk ki, aki óriási tapasztalatokkal rendelkezik a Lufthansa Csoportbon belül, többek között a hálózattervezés, az árbevétel-gazdálkodás, a disztribúció és az értékesítés területén. Felkészültsége és elhivatottsága révén tovább erősíti a régióban prémium ügyfelekre összpontosító szemléletünket. Stefan Kreuzpaintner szorosan kötődik erős márkáinkhoz, az Austrianhez, a Lufthansához és a SWISS-hez, így a jövőben hatékonyan tudja támogatni a csoporton belül az ügyfelek választási szabadságának és rugalmasságának növelését célzó kereskedelmi stratégiát“ – jelentette ki Heike Birlenbach.

A Lufthansához való csatlakozás előtt Stefan Kreuzpaintner elvégezte a Commerzbank tréningprogramját, majd nemzetközi vezetéstudományt tanult a Maastrichti Egyetemen. 2003-ban PhD fokozatot szerzett a svájci St. Gallen Egyetemen. Még ugyanabban az évben megkezdte karrierjét a Lufthansánál Frankfurtban, ahol az afrikai és a közel-keleti hálózatért felelt. Két év múltán csatlakozott az árbevétel-gazdálkodási csapathoz a légitársaság második legnagyobb gyűjtő és elosztó repterén, Münchenben, ahol 2007-ben a teljes árbevétel-gazdálkodási szervezet igazgatójává nevezték ki. 2012 októberében Stefan Kreuzpaintner a légitársaságok értékesítési szervezetéhez került a Lufthansa Csoport spanyol és portugál piacért felelős ügyvezető igazgatójaként. 2015 márciusában a Brussels Airlines árképzési, árbevétel-gazdálkodási és disztribúciós alelnöke lett. E pozíciójában megerősítette a néhány éven belül a Eurowings Csoportba integrálódó belga légitársaság versenyképességét és üzleti modelljét.