NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Lufthansa Európa legjobb légitársasága

A Lufthansát választották Európa legjobb légitársaságának (Best Airline in Europe). A díj átadására a Paris Air Show alkalmából, 2017. június 20-án, Le Bourget-ban került sor. A Skytrax légiipari piackutató intézet mintegy 18 millió utast kérdezett meg a témában több, mint 160 országból.

Az utasok a világon mindenütt pozitívan nyilatkoztak a felmérés során a német légitársaságról, elismerve a Lufthansa által kínált szolgáltatások színvonalát. „A munkatársaink által a fedélzeten és a földön nyújtott szolgáltatások színvonala, valamint a kabinok és a várók felszerelésére, a szolgáltatásfejlesztésre és a digitalizációra az utóbbi években fordított beruházások meghozták gyümölcsüket.  A Skytrax-díj bizonyítja, hogy a Lufthansa utasai nagyra értékelik a minőséget. A prémium szolgáltatás és a kiváló infrastruktúra kombinációja világszerte meggyőzte utasainkat, és Európa legjobbjává tett minket. Kínálatunk színvonalasabb, mint valaha” – nyilatkozta Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG vezérigazgatója és igazgatósági elnöke. A díj átvételekor Carsten Spohr külön köszönetet mondott a Lufthansa dolgozóinak, akik kiváló munkájukkal hozzájárultak az elismeréshez.

A Lufthansa emellett a legjobb nyugat-európai légitársaságnak (Best Airline in Western Europe) és a legjobb vendéglátást nyújtó első osztályú várónak (Best First Class Lounge Dining) járó díjakat is elnyerte. A „Legjobb nyugat-európai légitársaság” díjra a Lufthansát, a Swisst és az Austrian Airlinest is jelölték. Az Austrian Airlines munkavállalóit a legjobb szolgáltatásokat nyújtó európai légitársaság-személyzetnek járó díjjal (Best Airline Staff Service in Europe) jutalmazták.