Először Budapesten az Airbus A350-es

Először landolt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a világ legújabb fejlesztésű, szélestörzsű repülőgépe, az Airbus A350-es.

fotó: Budapest Airport

A Lufthansa gépe abból az alkalomból látogatott a magyar fővárosba, hogy a német légitársaság 50 évvel ezelőtt indított menetrend szerinti járatokat a közép-kelet európai régió négy városába, Belgrádba, Budapestre, Bukarestbe és Zágrábba. A Lufthansa ezzel folytatja közel négy évtizeddel ezelőtt megkezdett hagyományát és a Boeing 737-es, a 747-es Jumbo és a világ legnagyobb utasszállítója, az Airbus A380-as után ismét elsőként mutatja be Magyarországon a legmodernebb utasszállítót.

A közép-kelet európai régió kiemelt fontosságú a Lufthansa Csoport számára, ahol jelentős utasforgalmat bonyolítanak a csoport légitársaságai: 2016-ban közel 3,7 millió utas választotta az Austrian, a Brussels, a SWISS és a Lufthansa járatait a négy országban. Ebben az évben a csoport 7%-kal több, összesen hetente mintegy 550 járatot üzemeltet Horvátország, Magyarország, Románia és Szerbia összesen 16 városába” – mondta Peter Pullem, a Lufthansa Csoport Kelet-, Közép- és Dél-Európáért felelős vezetője.

A Budapest Airport nagy örömmel ünnepel együtt a Lufthansával a járatindítás 50. évfordulóján Budapesten.” — mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy első alkalommal köszönthetjük a vadonatúj Airbus A350 modellt repülőterünkön, és reméljük, hogy az elmúlt fél évszázadban kiépült szoros üzleti kapcsolat még sokáig fennmarad a magyar és a nemzetközi utazóközönség megelégedésére.