Elindult a Wizz Air Budapest-Szentpétervár járata

A Wizz Air elindította legújabb budapesti útvonalát, amely heti két járattal, szerdánként és vasárnaponként közlekedik Budapestről Szentpétervárra.

Vallois Tamara, a Wizz Air kommunikációs vezetője, Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője és a szentpétervári járat személyzete az ünnepélyes járatindításon.

Idén novembertől a járatsűrűség heti háromra emelkedik, míg 2018 májusától már hetente négy napon közlekednek a járatok. A régóta várt útvonal már a legelső napokban nagyon népszerűnek bizonyult: az első járat új A320-as gépe 175 utassal szállt fel Budapestről, a visszaúton pedig 172 utas érkezett Szentpétervárról – mindkét esetben tehát közel teljes telítettséggel.

Szentpétervár a második oroszországi célállomás, amely a WIZZ alacsony viteldíjain elérhető a magyar fővárosból. A légitársaság 2013 szeptemberében indította Budapest-Moszkva járatát, amely azóta csaknem 500 000 utast szállított a két főváros között, és a minap jelentette be, hogy Debrecenből is indít járatot az orosz fővárosba.

Szentpétervár már a 11. úti cél, amelyre a Wizz Air 2017-ben új útvonalat indított Budapestről, és még idén, hamarosan elindul három további útvonal is: Bordeaux-ba, Agadirba és Frankfurtba.