Cargo on the Danube Conference

Együttműködik a Lufthansa Csoport és a Cathay Pacific Airways légitársaság

A Cathay Pacific Airways, a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines együttműködési megállapodást írtak alá a közös járatüzemeltetésről és a törzsutas-programról.

A hongkongi Cathay Pacific Airways és a Lufthansa Csoport a jövőben közös járatszámmal üzemeltetnek egyes járatokat. A Lufthansa Csoport számára ez jelentősen javítani fogja a Hongkongból elérhető csatlakozásokat Ausztrália és Új-Zéland felé. Az erről szóló megállapodást Ivan Chu, a Cathay Pacific Airways vezérigazgatója és Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke írta alá.

A Cathay Pacifickel kötött megállapodásnak köszönhetően a Lufthansa, a Swiss International Air Lines (Swiss) és az Austrian Airlines (Austrian) 2017. április 26-tól négy új úti célt kínál utasainak Ausztráliában és Új-Zélandon, hongongi csatlakozással.

A Frankfurtból, Münchenből, Bécsből és Zürichből Hongongba érkező utasok egyetlen foglalással, egyszerűen átszállhatnak a Cathay Pacific kiválasztott csatlakozásaira. Emellett a poggyászukat is a végső úti célhoz szállíttathatják a Cathay bármelyik útvonalán, és törzsutas-kilométereket is gyűjthetnek a járatok közösen üzemeltetett szakaszain.

A Hongkongon keresztül elérhető új úti célok:

Lufthansa, Swiss és Austrian járatok Hongkongon keresztül az alábbi városokba:

  • Sydney
  • Melbourne
  • Cairns
  • Auckland

Cserébe a Cathay Pacific utasai légitársaságuk járatszámaival érhetnek el tizennégy különböző európai Lufthansa, Swiss és Austrian célállomást, kiegészítve a Cathay Pacific által Frankfurtba, Düsseldorfba és Zürichbe indított járatok körét.

Az új code-sharing megállapodás jobb csatlakozást biztosít a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines járatain keresztül a Cathay Pacific utasainak Európába Frankfurton, Düsseldorfon és Zürichen át. Ezzel párhuzamosan a Lufthansa Csoport Európából a Csendes-óceán délnyugati részére tartó utasai is könnyebben hozzáférnek majd az Ausztráliába és Új-Zélandra induló járatokhoz hongkongi megacsomópontunkon keresztül” – nyilatkozta Ivan Chu, a Cathay Pacific Airways vezérigazgatója.

A világ vezető légi közlekedési cégcsoportjai, a Cathay Pacific Airways és a Lufthansa Csoport úttörő partnerkapcsolatra lépnek. Külön öröm számomra, hogy ez a szövetség tovább erősíti stratégiai partnerkapcsolataink globális hálózatát, és – utasaink érdekeit szolgálva – bővíti légitársaságaink kínálatát az ázsiai útvonalakon. A code-sharing és a törzsutas programokra vonatkozó megállapodás a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Swiss International Air Lines és a Cathay Pacific Airways között mindegyik partner utasainak előnyös, hiszen légitársaságaink útvonalhálózata tökéletesen kiegészíti egymást. A Cathay Pacifickel folytatott együttműködés újabb fontos mérföldkő ázsiai stratégiánk megvalósításában, és jól illeszkedik az All Nippon Airways, a Singapore Airlines, az Air China légitársaságokkal, és a Star Alliance más ázsiai tagjaival folytatott kereskedelmi együttműködéshez” – mutatott rá Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke.

A Cathay Pacific Cargo és a Lufthansa Cargo áruszállító leányvállalatok még 2016 májusában írtak alá együttműködési megállapodást, amelynek keretében 2017. februártól közösen értékesítik kapacitásaikat a Hongkong és Európa közötti járatokon. A Cathay Pacific Cargo átvette a Lufthansa Cargo hongkongi, a Lufthansa pedig a Cathay Pacific frankfurti árukezelő irodájának üzemeltetését. A két légitársaság terv szerint 2018-tól közös szállítmányokat indít Európából Hongkongba.