Áprilistól ismét repül Budapestre az Iberia

Az Iberia újraindítja Budapest-Madrid járatát április 1. és október 28. között, azaz két hónappal korábban, mint az elmúlt két évben, és – az adott hó függvényében – hetente 3-7 járatot fog üzemeltetni.

A Budapestről érkező utasok Madridban további 20 spanyol célállomás, pl. Tenerife, Gran Canaria, Santiago de Compostela és Bilbao, illetve a portugáliai Lisszabon és Porto, a legnagyobb dél-afrikai város, Johannesburg és hat latin-amerikai nagyváros, Buenos Aires, Mexikóváros, Lima*, Montevideo, Santiago és São Paulo irányába folytathatják útjukat az Iberia-val.

„A Budapest Airport üdvözli az Iberia visszatérését a teljes nyári menetrendi időszakra. Egyértelmű, hogy a korábbi kapacitás harmadával megnövelt ülőhelykínálat jóval több lehetőséget nyújt majd mind a magyar, mind a spanyol utasok számára. Ráadásul Spanyolország az egyik leggyorsabban növekvő ország-párunk: tavaly több mint 600 000 utast regisztráltunk a spanyol relációban.” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

forrás: Budapest Airport

Az Iberia 136, illetve 200 üléses Airbus A320 típusú repülőgépeket használ majd a Madrid-Budapest útvonalon, business és turista osztállyal a fedélzeten. Az eltérő utascsoportok igényeinek kiszolgálása érdekében a jegyek különböző árakon kerülnek értékesítésre. Ennek keretében az utasok a szolgáltatásokat egyenként rendelhetik meg, illetve saját belátásuk alapján dönthetnek úgy is, hogy a takarékosság jegyében ezek egy részéről lemondanak.

2017-ben az Iberia Budapest és Madrid között üzemelő járatain csaknem 29.000 ülést kínál.