NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Erős január a debreceni repülőtéren

2018. januárjában 26 százalékkal többen, mintegy 24 ezren vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét. Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma a Debrecen Airporton, valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében.

A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereiknek, a Wizz Air és a Lufthansa City Line légitársaságok debreceni utasforgalmi növekedésének köszönhető. 2017. december 18. óta már Európa és Izrael nyolc gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívisvárosnak és így a kelet-magyarországi régióknak. 2018-ban további növekedésre számítanak a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően, illetve a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább javulhat. A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók, a taxi és más személyszállító cégek forgalma és az áfa- és ifa-bevételek is jelentősen fognak növekedni a régióban.

Idén is tovább bővül a Debrecen Airport kínálata, 2018. március 29-től a Lufthansa már hetente ötször szállít utasokat Debrecenbe. A nyár abszolút újdonsága és slágerdesztinációja Barcelona lesz, 2018. június közepétől szeptember végéig. 2017-ben elkezdődtek azok az infrastrukturális beruházások (ILS2 rendszer kiépítése, az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés), amelyekkel a repülőtér a régió meghatározó légi kikötőjévé válhat a következő években Közép- és Kelet-Európában.

debreceninap.hu