Bebiztosította magát a Wizz Air az Egyesült Királyságban

Légi közlekedés
Wizz Air UK Limited néven az Egyesült Királyság cégbírósága szeptember végén bejegyezte a légitársaság brit leányvállalatát, melynek fő tevékenysége menetrend szerinti légi utasszállítás.

Újabb utas-rekord a Liszt Ferenc repülőtéren

Légi közlekedés
Minden idők legerősebb szeptemberi utasforgalmát rögzítették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szeptemberben: 1 247 352 utas érkezett és indult a budapesti repülőtérről.

Megállapodott a Lufthansa-csoport és az Air Berlin egyes vagyonelemek eladásáról

Légi közlekedés
A megállapodás részét képezi a Niki légitársaság, valamint a regionális járatokat üzemeltető LGW is. A teljes vételár 210 millió euró, amelyet a versenyjogi eljárások végén kap meg az eladó.

A Lufthansa hosszú távú kollektív szerződést kötött a Vereinigung Cockpit szakszervezettel

Légi közlekedés
A felek többek között kollektív keretszerződést és új bérmegállapodást kötöttek, és legalább 2022 júniusáig tartó érvénnyel megegyeztek az átmeneti és nyugdíjkifizetésekről.

EXPO REAL: fejlődő repülőtér – fejlődő főváros

Légi közlekedés
Az idei müncheni EXPO REAL kiállításon, Európa legnagyobb ingatlanos szakmai vásárán a Budapest Airport a magyar fővárossal közös standon állított ki.

A Lufthansa platina díjat nyert a IATA-tól

Légi közlekedés
Az International Air Transport Association (IATA) „Fast Travel Platinum Award” díjjal jutalmazta a Lufthansa mobil önkiszolgáló megoldásait.

Malév GH: stabil a társaság pénzügyi helyzete

Légi közlekedés
A Malév GH földi kiszolgáló cég közleményében azt írta, a társasággal szemben egyetlen szállító sem indított felszámolási, vagy más, adósságrendezésre irányuló eljárást.

Beszüntette tevékenységét a Monarch Airlines

Légi közlekedés
Csődbe ment és beszüntette tevékenységét hétfőn a Monarch Airlines, az ötödik legnagyobb brit légitársaság. A vállalat alkalmazottai közül már több mint 1800-nak felmondtak.

Megújulás és bővítés – repülőgép karbantartás Ferihegyen

Légi közlekedés
A Budapest Airport közel 400 millió forint értékben végzett teljes körű energetikai korszerűsítést a Lufthansa Technik Budapest által bérelt hangáron és az ahhoz kapcsolódó műhely épületén.

Változás a Lufthansa felügyelőbizottságának élén

Légi közlekedés
A Deutsche Lufthansa AG rendes felügyelőbizottsági ülése előtt Wolfgang Mayrhuber, a felügyelőbizottság elnöke, tájékoztatta a testület tagjait, hogy 2017. szeptember 24-i hatállyal lemond hivataláról.

Indul a Wizz eddigi legnagyobb toborzó kampánya

Légi közlekedés
Az elkövetkező év során közel 1300 új közvetlen munkahelyet teremtenek a cégnél. Ezáltal a WIZZ-csapat több mint 4500 fősre növekszik a következő év végéig.

Szárnyalnak a logisztikai beruházások a repülőtéren

Légi közlekedés, Logisztika
Teljes fordulatszámon üzemelnek a Ferihegyen nyáron átadott új logisztikai bázisok, az utasforgalmat is meghaladó mértékben nő a cargo forgalom.

A Lufthansa újabb hosszú távú járatokat indít 2017 telén és 2018 nyarán

Légi közlekedés
Elindul a közvetlen Lufthansa járat Berlin és New York között, ismét közlekedik a Düsseldorf - Miami járat, valamint nyártól újból jár a Frankfurt - Shenjang járat.

Újabb légi járatokért lobbizik a Budapest Airport

Légi közlekedés
A Budapest Airport tárgyaló csapata több tucat megbeszélést folytat akár új útvonalak megnyitásáról, akár a meglévőkön a járatok vagy a kapacitások bővítéséről.
Loading...