Heti 23 járat Budapest és Helsinki között

Légi közlekedés
Éves szinten 20 százalékkal növeli budapesti kapacitásait a Finnair azzal, hogy a nyári menetrendi időszakban elindít egy harmadik napi járatot is.

A Wizz Air minden eddiginél nagyobb fejlesztésbe kezd

Légi közlekedés
21 új gép, 4 új célállomás, 70 új útvonal, heti 700 új indulás.

Felpörög a forgalom a debreceni repülőtéren

Légi közlekedés
Februárban tovább nőtt az utasforgalom, de a java most jön. A Lufthansa és a Wizz Air is növeli a járatok számát, és jön a charterszezon is.

Egyidejűleg három magyar repülőtér forgalmát irányították Németországból a magyar légiforgalmi irányítók

Légi közlekedés
Egy valós idejű szimuláció alatt hét magyar légiforgalmi irányító a budapesti, pápai és debreceni repülőtér forgalmát egy munkaállomásról koordinálta Braunschweigből a DLR Légiforgalmi Validációs Központjában.

A Siemens részt vesz a New York-i LaGuardia nemzetközi repülőtér átalakításában

Légi közlekedés
A Siemens Building Technologies divíziója a Skanska Walsh Joint Venture tervezési és építési vállalkozóval közösen végzi a központi B terminál átalakítását.

A Travel Service-é a cseh charterek zöme

Légi közlekedés
A magánkézben lévő Travel Service légicég lett a korábbi állami cseh légitársaság (CSA) többségi tulajdonosa.

Helikopterpiac: messze még a válság előtt szint

Légi közlekedés
A helikopterpiac még nem tudott visszakapaszkodni a válság előtti szintre. Az Airbus-csoport tulajdonában lévő Airbus Helicopters a javuló gazdasági környezet ellenére nem számol eladásai növekedésére az idén.

Új technológiák javíthatják a közlekedési élményt

A Visa bemutatta új, a közlekedés élményét javító programját, amely érinti a közlekedés összes módját, legyen az közúti, légi vagy vasúti közlekedés.

Zabálja a kőolajat a légi közlekedés

Légi közlekedés
Az elektromos meghajtású járművek terjedése miatt egyre többen várják azt, hogy megáll, majd csökkenni kezd a globális világ kőolaj iránti igénye.

Veszteséges lett tavaly az Air France-KLM

Légi közlekedés
Veszteséggel zárta 2017-et az Air France-KLM légitársasági csoport, mert új nyugdíjmegállapodást kötött a holland hajózó személyzettel.

Budapest Aiport: megújul a 2A Terminál

Légi közlekedés
Május végéig 3000 négyzetméteren kicserélik a 2A Terminál elhasználódott padlóburkolatát, valamint még idén számos további, az utasok kényelmét szolgáló átépítést és felújítást hajt végre a Budapest Airport.

A Cargolux budapesti forgalma 2017-ben mintegy 14,5%-kal az átlag felett növekedett

Légi közlekedés, Logisztika
Jelentősen nőtt Budapesten a légiáru-forgalom 2017-ben, összesen több mint 127 ezer tonna áru fordult meg Magyarország legnagyobb repülőterén.

Erős január a debreceni repülőtéren

Légi közlekedés
2018. januárjában 26 százalékkal többen, mintegy 24 ezren vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét. Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma a Debrecen Airporton, valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében.

Új irány: Irán

Légi közlekedés
Teherán és Budapest között indít járatot az Iran Air. Az iráni légitársaság járatai 2018. március 31-től október 27-ig hetente egy alkalommal, szombatonként repülnek majd Budapestre.
Loading...