Változás a törzsutasprogramban a Lufthansa Csoportnál

Légi közlekedés
2018. márciustól a jóváírt mérföldek száma az utazás árától (a repülőjegy adott légitársaság által felszámított díjakkal növelt árától) és a programban szerzett törzsutasstátusztól függ majd.

A Wizz Air az év európai légitársasága

Légi közlekedés
A Wizz Air bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet az Airline Economics Growth Frontiers 2017 konferencia gálavacsoráján Londonban.

Karácsonyra felturbózott wifit kaptak a repülőtér utasai

Légi közlekedés
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi területein, az indulási és az érkezési szinten is jelentősen javult a vezeték nélküli internet elérhetősége.

Csökkent a légibalesetek száma az első félévben

Légi közlekedés
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség adatai szerint 2017 első félévében jelentősen csökkent a légibalesetek és az azokban elhunytak száma.

12 millió utas felett a forgalom Ferihegyen

Légi közlekedés
Ismét rekordot döntött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma, mivel november végéig 12 millió főnél is többen érkeztek és indultak a budapesti repülőtérről.

Magyar légiforgalmi irányítók fejlesztik a világ legjobb repülőterét

Légi közlekedés
A repülőtéri légi forgalom intelligens távirányításának megvalósításában nyújt segítséget a HungaroControl a szingapúri Changi repülőtér fejlesztéséhez.

Nemzetközi pályázatot ír ki Lengyelország a központi közlekedési csomópont megtervezésére

Légi közlekedés
A kivitelezés első fázisa után a létesítmény évente 45 millió légi utast kezelne, de később kapacitása 100 millió utasra emelkedne.

BUD cargo: kínai légiáru-elosztó központ lehet Budapest

Légi közlekedés, Logisztika
A Budapest Airport és két logisztikai nagyvállalat, a kínai STO Express és az EKOL együttműködési megállapodása értelmében jelentősen bővül a repülőtér légiáru-forgalma.

Közép-Kelet Európába repülne a dél-koreai Jin Air

Légi közlekedés
A diszkont légitársaság 2019-től Budapestre és Zágrábba nyithat járatokat Szöulból, majd egy évvel később elindítanák a bukaresti és belgrádi járataikat is.

Felvásárlás Ferihegyen

Légi közlekedés
A földi kiszolgálást nyújtó Menzies Aviation megvásárolta az ír ASL-csoport tulajdonában lévő magyar cargo kiszolgáló céget, a Farnair Handling Kft.-t.

Ismét gyűjtő-elosztó repülőtér lehet a ferihegyi

Légi közlekedés
Azzal, hogy a budapesti repülőtérről a jövőben több új hosszútávú járat is indul, megnőtt az esélye, hogy a Liszt Ferenc-repülőtér újra gyűjtő-elosztó repülőtér legyen.

Alacsonyabb reptéri díjakra és kiszámíthatóbb légtérre van szükség

Légi közlekedés
2016-ra a jegyárak az 1992-es szint tizedére csökkentek, és nyolcszor több járat közlekedik naponta, de a jövőbeni fejlődésnek gátat szabhat a repülőtéri illetékek emelkedése.

Megduplázta adózott első féléves eredményét az Emirates

Légi közlekedés
Árbevételük 6 százalékkal 12,1 milliárd dollárra emelkedett, költségszintje pedig 4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

Átadták a HungaroControl távvezérlésű toronyirányító központját

Légi közlekedés
Néhány év múlva így már nemcsak a ferihegyi repülőtéren lévő toronyból, hanem a szolgálat Igló utcai irányítóterméből is képesek lesznek a szakemberek a légi forgalmat irányítani.
Loading...