NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Újra a fővárosiaké a Róbert Károly körút felújított szakasza május 14-től

Véget ér 2017. május 13-án a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszának teljes felújítása, 14-étől pedig a teljes útszakaszt korlátozások nélkül, az új forgalmi rendnek megfelelően használhatják az arra közlekedők.

forrás: BKK

A tavaly szeptemberben kezdődött komplex felújítás eredményeként 48 ezer négyzetméteren új aszfaltréteg, illetve pályaszerkezet épült az elhasználódott útpálya helyén, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között új kerékpárút vezet, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járda-, és lényegesen nőttek a zöldfelületek, felújították a Lehel utcai csomópontban a villamosvágányokat, az Esztergomi úti és a Népfürdő utcai hidakat, a hozzá tartozó korlátokat és lépcsőket, valamint – ahol szükséges volt – a közvilágítást és a közműhálózatot.

A személygépkocsival közlekedők számára visszafordulási és balra kanyarodási lehetőség létesült a Pap Károly utcánál, valamint kis mértékben változik a Lehel utcai csomópont forgalmi rendje, a közösségi közlekedést igénybe vevők pedig újra eredeti útvonalon utazhatnak a 105-ös busszal.

A rekonstrukció fővárosi önkormányzati forrásból készült el, mintegy 1352 millió forintos költségből.