Új Continental gumiabroncs városi buszok számára

A városi buszok gumiabroncsainak komoly követelményeknek kell megfelelnie, mert a belvárosi közösségi közlekedésben az átlagosnál nagyobb igénybe-vételnek vannak kitéve. A start&stop rendszer mellett a gyakori fékezés és gyorsítás, a változó útfelületek, az útpadkával történő érintkezések, a buszmegállók megközelítése és elhagyása rendkívül nagy elvárásokat támaszt a városi buszok gumiabroncsaival szemben. A német gumiabroncsgyártó, a Continental a 19.5 collos abroncs választék kibővítésével válaszol ezekre a követelményekre.

Az új fejlesztésű Conti Urban HA3 245/70 R 19.5 kifejezetten a közepes méretű városi buszok számára készült. A Conti Urban HA3 abroncs megerősített oldalfala egy speciálisan merevített abroncs vázat eredményez, amely képes ellenállni a padkával történő gyakori ütközéseknek a buszmegállókban, ami a városi buszközlekedés során elkerülhetetlen.

A futófelülethez felhasznált gumikeverék összetevői és a felület kialakítása akár 20 százalékkal is megnövelheti a gumiabroncsok futásteljesítményét a standard regionális abroncsokhoz képest. A mély lamellák pedig biztosítják az optimális sávtartást még extrém időjárási körülmények között is, a Conti Urban HA3 245/70 R 19.5 gumiabroncs teljes élettartama alatt.

A Conti HA3 bármelyik tengelyre felszerelhető, ahogy azt a HA3 elnevetés „A” betűje mutatja. A Conti Urban HA3 245/70 R 19.5 karkasza újrafutózható, ezáltal nő az abroncs élettartama, ami a flotta költséghatékonyságára is pozitív hatással van. Az esetleges újramaráshoz a mélységet jelölő indikátorok is beépítésre kerültek a futófelületbe.

A Conti Urban HA3 245/70 R 19.5” az M+S szimbólummal jelölték, ami azt jelenti, hogy számos európai régióban egész évben használható.