Több mint hárommilliárdból épülhet meg a déli összekötő út Székesfehérváron

A Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával Székesfehérvár 3,3 milliárd forintból építi meg a déli összekötő utat, amellyel teljessé válik a belvárost tehermentesítő belső útgyűrű – mondta Cser-Palkovics András polgármester sajtótájékoztatón.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy a vasútállomás mellé tervezett intermodális központ fejlesztésével párhuzamosan zajlik majd az út megépítése. Mint mondta, a végleges nyomvonal kiválasztása heteken belül megtörténik, és várhatóan 2019-2020 körül lesz kész az összekötő út.

A városvezető az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb közlekedési fejlesztésének nevezte a kétszer egysávos út megépítését, mert az érintett körzetet a vasútállomásról kiinduló és beérkező vonalak elzárják a város többi részétől. Hozzátette, a Székesfehérvárba beérkező utak kapacitása kiegészítésekre szorul.

Cser-Palkovics András kérdésre elmondta: a pontos nyomvonal ismeretében kezdenek a kapcsolódó területek fejlesztésével foglalkozni, ahol lakóövezetek kialakítása, kereskedelmi jellegű tevékenységek telepítése is elképzelhető.

MTI