Csúcstöltő Ausztriában

Csúcstöltő Ausztriában

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV töltőállomáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét. A hazánkban is elérhető SICHARGE portfólió új tagja akár 40 Celsius-fokos hőségben is stabil teljesítmény leadására képes.

A nehéz tehergépjárművek igényeire szabott, folyadékhűtéses töltőkábelekkel felszerelt, 400 kW teljesítményt biztosító ultraerős készüléket AutoCharge funkcióval szerelték fel: a töltőkábel csatlakoztatásakor azonnal elindul a töltési folyamat, a beállított tarifa szerint. Azaz nincs szükség az alkalmazáson vagy töltőkártyán keresztüli hitelesítésre, hanem a járműveket egyedi azonosítójuk (MAC-címük) alapján ismeri fel a rendszer. A töltés végeztével a sofőrnek csak le kell választania a töltőkábelt, és már folytathatja a vezetést, mivel a fizetési folyamat is automatikus.

Az új töltőállomásokat négy egyenáramú töltőkarral látták el, így a töltőkhöz egyidejűleg több jármű (kamionok, személygépkocsik) csatlakozhatóak. A rendelkezésre álló teljesítményt az eszközt kezelő szoftver dinamikusan osztja meg a járművek között, azok optimális töltési idejét, akkumulátortechnológiáját és aktuális töltöttségi állapotát figyelembe véve.