A Scania kibővíti ipari és kereskedelmi tevékenységét Thaiföldön

A Scania az egyik kulcsfontosságú ázsiai piacként jelölte meg Thaiföldet, ezért kibővíti ipari és kereskedelmi jelenlétét ebben az országban. A gyártó a Bangkok Metropolitan Region nevű térségben új összeszerelő üzemet létesít, ahol tehergépkocsik és buszalvázak, míg az új gyártóüzemben tehergépkocsi-fülkék készülnek, beleértve a termelésben, a logisztikában, a beszerzésben és a kutatás-fejlesztésben dolgozó személyzet felállítását is. A teljes beruházás értéke 21,2 millió euró, a tevékenységek elkezdését pedig 2018-ra tervezik.

Ráadásul egy regionális központot is létrehoznak Thaiföldön, hogy támogassák az ázsiai és óceániai térségben működő Scania importőrök üzletfejlesztését a piacaikon.

„Az új beruházás a Scania összes ipari és kereskedelmi tevékenységét még közelebb viszi majd általánosan az ázsiai, de különösképpen a thaiföldi ügyfeleinkhez” – mondta Ted Göransson, az új beruházás projektvezetője. „Helyi jelenlétünk erősítésével gyorsan válaszolhatunk az ügyfelek igényeire, és biztosíthatjuk, hogy a legjobb szállítási megoldást nyújtsuk minden egyes ügyfélnek.”

A beruházás a Scania Thaiföldre összpontosító stratégiájának része, kiegészítve azt a korábbi bejelentést, amely szerint a Scania az országban a jelenlegi 10-ről 18 tagúra bővíti ki szervizhálózatát 2019-re.