Rekordlátogatottság a jubileumi BUSEXPO-n

Közel 2700 látogató, 47 kiállító, 16 járműkiállító 30 új járműve és kilenc gyönyörű veterán busz az autóbuszos személyszállítás egyetlen hazai tematikus rendezvényén.

A zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai tanpályán a legjelentősebb európai gyártók és forgalmazók 30 autóbuszát, köztük most debütáló modelleket csodálhattak meg a látogatók. A kiállítói sátorban 34 termékforgalmazó és szolgáltató vonult fel újdonságaival, innovációival. A magyar gyártói oldalt a Kravtex Credo városi és helyközi buszai, valamint az Ikarus Egyedi Járműgyártó Kft. kompozit gázüzemű és elektromos Modulo típusai képviselték. Külföldi gyártói részről jelen voltak az Iveco, az Isuzu, az MAN, a Mercedes, a VDL Bova, a Setra és a Volvo legújabb városi és távolsági típusai, de idén a „török túlerő” volt jellemző, hiszen több modellel városi és távolsági modellel jelentkezett a Karsan és a Temsa.

A kiállítás olyan attrakciókkal fogadta a látogatókat, mint Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző próbavezetése egy Volvo 9900 háromtengelyes turistabusszal, vagy Keszthelyi Vivien, az Audi Sport Racing Academy egyetlen magyar és legfiatalabb tagja próbaköre a Magyarországon elsőként látható Neoplan Tourliner háromtengelyes változatának volánja mögött.

A veterán járműszekció kuriózuma a BKV nemrég megvásárolt IK620 Cabrio busza mellett a Légiforgalmi Kulturális Központ csuklós Ikarusa és egy nemrég elkészült, és a BUSEXPO-n most bemutatkozó IK 506-os kisbusz volt, de hagyományosan megtisztelték részvételükkel a kiállítást az öreg „farosok” is.

NiT Hungary