NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Magyarországról is gyorsabb lesz az UPS szolgáltatása

A UPS (NYSE:UPS) bejelentette, hogy a közúti hálózatában és infrastruktúrájában eszközölt beruházásoknak köszönhetően csökkenti a tranzitidőt 26 európai ország 350 városa között.[1]

A magyar ügyfelek ettől kezdve gyorsabban szállíttathatnak közúton a balti-tengeri államokba, Csehországba, Finnországba, Németországba, Olaszországba, Hollandiába, Lengyelországba, Spanyolországba és Svédországba. Egy csomag eljuttatása Budapestről például Stockholmba az eddigi négy nap helyett három nap alatt végrehajtható, a UPS Express szolgáltatás pedig légi úton garantál gyorsabb szállítást Magyarország és Lengyelország észak-nyugati városai között.

“Az üzletek vezetőinek, hogy vevőik a kellő időben és helyen valamint a megfelelő áron kaphatják meg termékeiket”– mondta el Jim Kearney, a UPS magyarországi országigazgatója. “Hogy ebben segítsük ezeket a cégeket egyes területekre való kiszállítási időket akár 24 órával is csökkentettük.”

Ez a projekt része a UPS 2014 és 2019 között európai hálózatában tervezett 2 milliárd dolláros beruházásának. A UPS ennek a hálózati bővítési illetve áttervezési programnak több mint harmadátmár befejezte, és új létesítményeket hozott létreBelgiumban, Dániában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Lengyelországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban.

A UPS 2016 júniusában Magyarországon is bejelentette új vecsési központja építését, mely korábbi létesítményénél háromszor nagyobb lesz, és egyetlen épületben egyesíti a cég kiscsomag, illetve ellátási lánc szolgáltatási üzletágát, valamint a UPS Magyarország központját.

[1]Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, az Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia és Szlovénia.