NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Leginkább a haszongépjármű-üzletág hasított tavaly

Leginkább a haszongépjármű-üzletág hasított tavaly

A stratégiai beruházások és az anyavállalat által diktált strukturális változások nagyban hozzájárultak a Pappas Auto Magyarország Kft. elmúlt évi jelentős forgalom- és árbevétel-növekedéséhez. A haszongépjármű-üzletág igazán jól teljesített: a majdnem 3000 értékesített jármű önmagáért beszél.

A székesfehérvári haszongépjármű-szerviz egyike a nyolc, európai színvonalú kiszolgálást biztosító telephelynek

A Pappas Auto 38,55 százalékos árbevétel-növekedéssel eredményes gazdasági évet zárt 2017-ben, bevétele elérte a 99,5 milliárd forintot. Az értékesített járművek száma 7747, mely 26,5 százalékkal magasabb az előző év forgalomnál. A vállalat ezzel megerősítette piaci pozícióját Magyarország egyik legjelentősebb autókereskedelmi cégcsoportjaként.

A cég fejlődése a Pappas Auto portfóliójába tartozó kilenc autómárka és tizenhárom szervizmárka mindegyikét érintette. Mind a személygépjármű-, mind a haszongépjármű-üzletág profitált a sikerből, de kiemelkedő a szervizszolgáltatások eredményessége is. A legnagyobb, 47,7 százalékos forgalmi növekedést a haszongépjármű-üzletág könyvelhette el, mely 2932 értékesített járművel zárta az elmúlt esztendőt. A Pappas Auto kiemelkedően teljesített a személygépjármű-ágazatban is, ahol 16,3 százalékkal növelte forgalmát, és a tavalyi évben 4815 gépjárművet értékesített. A szervizelt gépkocsik száma 9,9 százalékkal nőtt 2017-ben, összesen 67350 jármű kereste fel a vállalat márkaszervizeit.

A piacra lépése óta eltelt 28 év alatt a társaság jelentős beruházásokat hajtott végre Magyarországon. A Pappas Auto hálózatához napjainkban már nyolc, európai színvonalú kiszolgálást biztosító telephely tartozik Budapest három pontján, Szegeden, Pécsett, Székesfehérváron, Debrecenben és Szigetszentmiklóson, Zalaegerszegen pedig értékesítési partnerén keresztül van jelen. 2017-ben a fő irányvonalat a meglévő telephelyek modernizálása és kibővítése, márkaarculati frissítése, valamint a főváros XI. kerületében a Budaörsi úti prémium minőségű használt járműveket forgalmazó Pappas Outlet megnyitása jelentette.