Duplájára nőtt a VOLÁN-sofőrök fizetése

Duplájára nőtt a VOLÁN-sofőrök fizetése

Az elmúlt évtizedben folyamatosan növekedtek a bérek a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél. A társaság ma már ott tart, hogy a 2010-hez képest majdnem duplájára emelkedtek a fizetések, és jövőre újabb emelésre számíthatnak az autóbusz-vezetők. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató tapasztalata pedig újabb sikerek garanciája lehet.

Ha egy kisgyermeket megkérdezünk, hogy mi szeretne lenni, ha felnő, általában olyan választ kapunk, hogy tűzoltó, űrhajós vagy autóbusz-vezető. Utóbbiak álmai most akár a VOLÁNBUSZ-nál is megvalósulhatnak. A közel 100 éves múltra visszatekintő közlekedési társaság – amely több mint 1000 járművel biztosítja a kényelmes utazást – most 1500 teljes munkaidejű autóbusz-vezetője mellé újabbakat szeretne alkalmazni, így felvételt hirdet autóbusz-vezetői munkakörbe.

Bérezés tekintetében is élen jár a VOLÁNBUSZ. Bizonyos feltételek teljesítése esetén a teljes munkaidős autóbusz-vezetők tavaly havonta bruttó 310 ezer forintot kereshettek, míg idén havi 356 ezer forint a tervezet. Jövőre további ötszázalékos emelésre számíthatnak a sofőrök. Az elmúlt években folyamatosan nőtt az alkalmazottak bére: ha megnézzük, hogy a társaságnál 2010-ben mennyit keresett egy autóbusz-vezető (184 700 forint), láthatjuk, hogy 2018-ra csaknem a kétszeresére emelkedett a fizetésük.

A havibéren kívül széles körű cafeteria-rendszer (bruttó 491 000 forint évente), az üzemanyag-megtakarítás díjazása (2017-ben átlagosan 51 000 forint/fő/hó), önkéntes nyugdíjpénztári támogatás (a bruttó bér három százaléka), illetve egyéb juttatások (díjmentes utazási igazolvány, társasági üdülési lehetőségek, segélyezési rendszer stb.) egészítik ki az autóbusz-vezetők jövedelmét.

A VOLÁNBUSZ munkahelyi biztonságot, kiszámítható előrelépési lehetőséget és a továbbtanulás támogatását is biztosítja alkalmazottai számára, az új elnök-vezérigazgató pedig garancia a további sikerekre. Dávid Ilonát augusztus 2-án nevezte ki a vállalat élére a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Az utasszállítás területén szerzett tapasztalatait mindenképpen tudja majd kamatoztatni, mivel korábban a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, és irányításával rendkívül sokat fejlődött a vállalat.

– Mindent megteszek annak érdekében, hogy a VOLÁNBUSZ olyan munkahely legyen, ahol nemcsak jó, de érdemes is dolgozni – mondta a társaság családi napján tartott köszöntőbeszédében Dávid Ilona.