NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az MSTS bővíti az európai útdíjszedési hálózatot

A Multi Service Technology Solutions (MSTS) az Európai Elektronikus Útdíjszedési Hálózat (EETS) Ausztriába és Olaszországba történő bővítését tervezi. Az Európai Unió által megalapított EETS egy egységes, elektronikus útdíjszedési rendszer, amely segítségével szükségtelenné válik a külön interoperábilis dobozok használata az egyes európai országokhoz.

Az MSTS interoperábilis útdíjszedési megoldása lehetővé teszi a szállítójárműveknek, hogy több ország közötti utazás során is egyetlen fedélzeti egység használatával fizessenek az útdíjért. Az MSTS jelenleg Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában és Belgiumban is kedvezőbb útdíjakat adó megoldást biztosít. Az idei évben az MSTS tervei között szerepel, hogy két további díjterülettel bővülve segítse az útdíjak kifizetésének zökkenőmentessé tételét, ezáltal segítve vállalkozása hatékony vezetését.

„Az MSTS-megoldás legfontosabb előnye az egyszerűségében rejlik” – mondta Jan Verschoor, a Van der Wal Transport B.V. munkatársa. „A különböző európai útdíjrendszerekhez megalkotott egységes megoldás jelentősen leegyszerűsíti az adminisztrációnkat. Egyetlen jelentést és egyetlen számlát kapunk, amin egy áttekintés található az összes kifizetésről és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokról. Ez a rendszer tehát átlátható, ez pedig segít a vállalkozásunk hatékonyabb vezetésében.”

„Az új EU-s irányelv nagy lépés az európai útdíjszedések egységesítése felé” – mondta Inez Berkhof, az MSTS EMEA-régiójának alelnöke. „Az MSTS megoldása lehetővé teszi a közúti szállítási vállalatoknak, hogy egyetlen szerződésük legyen egyetlen szolgáltatóval, egyetlen fedélzeti egységgel és egyetlen számlával. A több fedélzeti egység egyidejű kezelése adminisztrációs terhet és számos szolgáltatót jelent” – tette hozzá. Az MSTS emellett egy felhasználóbarát ügyfélportált is biztosít és az idei év későbbi szakaszában egy mobilalkalmazás megjelentetését is tervezi, ezzel csökkentve a vállalatok terheit. Az útdíjszedési rendszerünk nyújtotta előnyökkel kapcsolatos további információkért keresse fel weboldalunkat.

Az interoperábilis dobozok ideális állapotát az összes európai díjterületen elnyert hitelesítés jelentené, ezzel egy zökkenőmentes fizetési rendszer jön létre, amely segíti a hatékonyabb tranzitforgalmat. Jelenleg a közutak használatáért útdíjat szedő országok folyamatosan nyitják meg rendszereiket az Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatásossal kompatibilis, interoperábilis útdíjszedési megoldások számára. Az Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás értelmében egy interoperábilis útdíjfizetési megoldás lehetővé fogja tenni a vállalkozások számára, hogy átfogó költségszámítást végezzenek, ezzel egyetlen eszköz segítségével választhatják meg az optimális útvonalakat a flottáik részére valamint az adminisztrációs költségeiket is csökkenthetik.

Bővebb információ itt.