3.500 magyar fuvarozó tankolhat kedvezőbb áron

Mintegy 3.500 magyar fuvarozó vállalkozás vehet igénybe kedvezményes útdíjakat és tankolhat a szokásosnál olcsóbban a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az UTA Magyarország Kft. nemrég megkötött megállapodása értelmében. A legnagyobb magyar közúti fuvarozói érdekképviselet, valamint a független üzemanyag és szervizkártya szolgáltató cég megállapodása a magyar fuvarozók legfontosabb 15 európai célországára terjed ki. A kedvezményes üzemanyag, szerviz, út-, alagút- és híd díjak mellett a fuvarozók számára további előnyt jelent, hogy az Európa szerte 54.000 helyen elfogadott UTA kártya használatával jelentős mértékben csökkenthető az ezen költségeik elszámolásával kapcsolatos adminisztráció.

A NiT Hungary tagságát mintegy 3.500 belföldi, illetve nemzetközi áru- és személyszállítási tevékenységet végző egyéni vállalkozó és társas vállalkozás alkotja. A tagvállalatok 80%-a közúti árufuvarozást, 20%-a pedig személyszállítást végez és fuvarjai közel 60%-át nemzetközi, elsősorban nyugat-európai relációkban teljesíti. Ezek a vállalkozások évente átlagosan 580 millió euró értékben vásárolnak üzemanyagot, fizetnek különböző díjakat és vesznek igénybe a fuvarok teljesítéséhez szükséges szolgáltatásokat külföldön.

„A NiT Hungary és az UTA megállapodásának legfontosabb eredménye az, hogy a magyar fuvarozók még az eddigieknél is nagyobb kedvezménnyel üzemelhetnek a számukra legfontosabb 15 európai célországban, tovább javítva ezzel hatékonyságukat és versenyképességüket a közép-kelet európai versenytársaikkal szemben” – mondta Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Ipartestületének ügyvezető főtitkára.

„Az UTA üzemanyag és szervizkártya használatával már eddig is 40 európai országban és több mint 54.000 elfogadóhelyen fizethettek kedvezményesen a magyar fuvarozók” – mondta Réthy Kinga az UTA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. „A most megkötött megállapodás értelmében vállalatunk az általános mértéken felüli kedvezményeket biztosít a NiT Hungary tagok számára, flottájuk méretétől függetlenül, az útjaik során felmerült üzemanyag és útdíj költségekből” – tette hozzá.

A NiT Hungary és az UTA megállapodása Ausztriára, Németországra, Csehországra, Szlovákiára, Lengyelországra, Franciaországra, Spanyolországra, Portugáliára, Szlovéniára, Olaszországra, Belgiumra, Finnországra, Norvégiára, Svédországra és Angliára terjed ki, de kedvező tapasztalatok esetén az ipartestület és a kártyaszolgáltató az országok körét tovább bővítheti.

Egy 3 járműből (40 tonnás kamion vagy autóbusz) álló flottát üzemeltető és jellemzően Ausztriába, Németországba valamint Olaszországba fuvarozó kisvállalkozás, járművenként havi 10.000 km-es futásteljesítmény mellett, évente (járművenként 50.000 eurót) összesen 150.000 eurót, azaz kb. 46 millió forintot költ üzemanyagra és útdíjakra. Ebből az összegből az UTA számításai szerint, a NiT Hungary és az UTA megállapodása alapján nyújtott kedvezményekkel számolva, mintegy 9.000 eurót, vagyis mintegy 2.790.000 forintot takaríthat meg a vállalkozás az üzemanyagkártya használatával.

bdpst24.hu