További célzott ellenőrzések a szabálysértő fővárosi taxisok kiszűréséért

Közút
A fejlesztési tárca a taxishiénák végleges kiszűrése érdekében az idegenforgalmi főszezonban tartott fokozott akció folytatását tervezi.

Nagy-Britanniában ellenőrzik a 45 órás pihenőidő megfelelő eltöltését

Közút
A hatóságok tájékoztatása szerint nem a 45 órás pihenőidő kabinban való eltöltése tiltott, hanem azt büntetik, ha a gépjármű nem a hivatalos pihenőhelynek kijelölt helyeken tartózkodik.

Új Renault-k a Waberer’s flottájában

Közút
A belföldi áruszállítással foglalkozó Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. 60 db T vontató beszerzése mellett döntött. Az új Renault vontatók fokozatosan állnak forgalomba 2018 elejéig.

Szlovénia 2030 után betiltaná a hagyományos meghajtású járművek értékesítését

Közút
A szlovén kormány csütörtöki ülésén elfogadta az alternatív üzemanyagokról szóló stratégiáját, amely szerint 2030 után nem lehetne benzines és dízeles autókat regisztrálni az országban.

A foglalkoztatás politikáért felelős államtitkárral tárgyalt az MKFE főtitkára

Közút
A találkozón Cseresnyés Péter államtitkár és Somogyi Gábor, az MKFE főtitkára egyebek mellett áttekintette a gépjárművezető képzés helyzetét, illetve az OFA program megvalósulásának körülményeit.

Bővíti nyerges vontató flottáját a Trans-Sped Cégcsoport

Közút
Szeptember elején a Trans-Sped Cégcsoport tíz új generációs DAF nyerges vontatót állított munkába, októberben pedig újabb húsz darabot vesz majd át.

Ellenőrzik a járműben töltött rendszeres pihenőidőt Hollandiában

Közút
A holland hatóság az ellenőrzés konkrét céljáról és következményeiről egy magyar nyelvű tájékoztatás kiadását tervezi.

TISPOL akció novemberben

Közút
A rendőrség Magyarország egész területén 2017. október 9. és 14. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

Szemerey Plus: jövőre 5 milliárdos bevétel a cél

Közút, Logisztika
Három milliárd forint értékben 80 Mercedes és 20 Iveco új nyerges vonatót, illetve 60 Schmitz, valamint Krone típusú pótkocsi vásárol a Szemereyplus-cégcsoport.

NGM: Magyarország megvédi az ekáert

Közút
Megvédik az Európai Számvevőszék által is elismert ekáer-t, amely a leghatékonyabb eszköz a fiktív és adózatlan áruk kereskedelmével szemben - reagált az NGM az Európai Bizottság döntésére.

Kiemelkedő eredménnyel zárta az első háromnegyed évet a Ford

Közút
A Ford az év első háromnegyed évében 11334 személy és haszongépjármű értékesítésével, közel 12 százalékos piacrészesedéssel továbbra is vezeti a magyar piacot.

Autóbuszos közlekedésbiztonsági kézikönyv jelent meg

Közút
Az ingyenes kiadvány célja, hogy minden buszos utasbiztonsági kérdést megválaszoljon, a szakmának és az utasoknak egyaránt.

Kiderül, hogyan válik teljessé a budapesti körgyűrű

Közút
A beruházó NIF Zrt. a TED-en közzétette ajánlati felhívását az M0-ás autóút nyugati szektorának a 10-es főút és az M1-es autópálya közötti szakaszára.

Bolgárul, szerbül és szlovénul is lehet már viszonylati jegyet venni

Közút
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a külföldi úthasználók útdíjbevallási statisztikái alapján döntött a nyelvi csomag bővítéséről.
Loading...