Új generációs turistabusz

Új generációs turistabusz

A HCC Kft. 20 Mercedes-Benz Tourismo típusú autóbuszt vásárol az EvoBus Hungária Kft-től.

A tavaly nyári keretmegállapodás alapján két autóbuszt már átvett a cég az elmúlt évben. A 2018-tól leszállításra és átadásra kerülő járművek mindegyike az új generációs Mercedes-Benz Business Tourismo autóbusz lesz. A fejlesztéseknek köszönhetően teljesen megújult távolsági autóbusz meggyőző erejét komfortfokozata és mindenekelőtt maximális gazdaságossága és biztonsága adja. Az új Tourismo RHD 2017 októberében a belgiumi Kortrijkban rendezett Busworld kiállításon debütált a nagyközönség előtt.

A Tourismo a méretén kívül minden másban új: a 12 és 14 méter között három hosszúságban is kapható négy modelljével az új autóbusz továbbra is az iparágban elterjedt járműméreteket fedi le. A jövőben a könnyű és kompakt, soros, hathengeres, 7,7 literes térfogatú és 260 kW (354 lóerő) teljesítményű Mercedes-Benz OM 936 motortól egészen az ismert 10,7 liter össz-lökettérfogatú OM 470 motor különösen erős, 335 kW (456 lóerő) teljesítményű motorváltozatáig kapható lesz. A turistabusz a dizájn tekintetében is teljesen új. Összetéveszthetetlen eleje, valamint a formák és vonalak izgalmas összjátéka már az első pillantásra is igazi Mercedes-Benz megjelenést kölcsönöz.

A HCC 10 saját üzemeltetésű autóbusz mellett több mint 50, alvállalkozók által üzemeltetett autóbusszal dolgozik. A saját autóbuszok átlagéletkora a mostani beszerzéssel 1,3 évre csökken, ezzel Magyarországon az egyik legfiatalabb flottát tudhatják magukénak. Minden autóbusz Euro VI-os besorolású motorral szerelt.