NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új Budapest-Bécs buszjárat a RegioJet-nél

A RegioJet személyszállítási társaság január 4-től új, közvetlen menetrend-szerinti buszjáratot indított Bécs-Budapest viszonylatban — tájékoztatta szerkesztőségünket Aleš Ondrůj, a RegioJet sajtószóvivője.

A „Fun & Relax” branddel ellátott sárga buszok naponta hat alkalommal közlekednek mindkét irányban, 2-3 órás követési időközökkel, és a tervek szerint megközelítőleg 800 utast fognak szállítani naponta.

Bécsben a Wien Stadion Center autóbuszállomásról indulnak az autóbuszok, Budapesten pedig Kelenföld vasútállomásra érkeznek (átszállási kapcsolatot biztosítva a 4-es metróhoz). Az utazás 2 órát és 45 percet vesz igénybe.

A 2016-ban 1,87 millió fős nemzetközi utasforgalmat bonyolító RegioJet új piaci szereplőnek számít Magyarországon az autóbuszos személyszállításban. A cég a német személyszállítási piacra is készül belépni. A Bécs-Budapest vonalon a legszínvonalasabb kötöttpályás szolgáltatás jelenleg az ÖBB RailJet, mely két és fél óra alatt éri el a császárvárosból Budapestet.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a RegioJet új szolgáltatásától az osztrák beutazó vendégforgalom további bővülését, az osztrák vendégektől származó bevételek volumenének növekedését várja.

2017 első tíz hónapjában 71.804 osztrák vendég mintegy 143.546 vendégéjszakát töltött el Budapest kereskedelmi szálláshelyein, míg a több napra Budapestre látogató osztrák vendégek összesített költése a tavalyi év első három negyedéves (január-szeptember havi) adatai szerint megközelítette az 57,7 Mrd Ft-ot*. A távolsági autóbusz-járatokon szép számmal közlekednek távoli kontinensekről származó turisták is, akik így mindkét Duna-parti fővárost felfedezhetik.

turizmusonline.hu