Újrahasznosított étolajjal közlekednek a velencei vízibuszok

Közösségi Közlekedés
 Az olaszországi Velencében kísérletképpen újrahasznosított étolajjal kevert dízel üzemanyaggal közlekednek majd hét hónapon keresztül a városi tömegközlekedést bonyolító vaporetto vízibuszok.

Amerikában már lehet sofőr nélküli taxit fogni

Közösségi Közlekedés, Közút
Igaz, hogy még korlátozott útvonalon, és csak pár autóval, de Phoenix agglomerációjának csendes utcáin már lehet sofőr nélküli taxival találkozni

ÉNYKK Zrt.: fél évvel csökken a buszflotta átlagéletkora

Közösségi Közlekedés
Harmincöt új autóbusz áll az utasok rendelkezésére az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ szolgáltatási területén.

A menetrendkönyvektől az internetes keresők felé fordultak az utasok

Közösségi Közlekedés
Buszmegállóban vagy vasútállomáson állva ma már egyre ritkábban nézzük meg a menetrendi laptáblákat vagy bonyolultnak tűnő számsorokat. Az utasok közül egyre kevesebben tudják, hogy a körbe foglalt kalapács, az inverz 31-es szám vagy a hópihe éppen milyen menetrendet jelöl. Ma egyre többen a kedvenc applikációban nézik mega menetrendet okostelefonjukon, amelyeknél komoly harc folyik a háttérben.

Kőszegen megújul a vasútállomás és a buszpályaudvar

Közösségi Közlekedés
Több éve tartó egyeztetések után hamarosan megkezdődik a közös autóbusz- és vasúti pályaudvar tervezése.

Új buszok a DDKK-nál

Közösségi Közlekedés
 Húsz új autóbuszt állít forgalomba a napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a térségben.

Kiírták a pályázatot a 3-as metró meghosszabbítására

Közösségi Közlekedés
Megjelent a közbeszerzési hirdetmény a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításának tervezésére. Ha meglesz ameghosszabbításhoz szükséges 120–130 milliárd forint, 2021 után elkezdődhet az építés.

A buszsofőrök az utak királyai

Közösségi Közlekedés, Közút
Egy Nagy-Britanniában készült felmérés szerint az autóbuszsofőrök vezetnek a legbiztonságosabban, de a tehergépjármű-vezetők sem szerepeltek rosszul.

Új technológiák javíthatják a közlekedési élményt

A Visa bemutatta új, a közlekedés élményét javító programját, amely érinti a közlekedés összes módját, legyen az közúti, légi vagy vasúti közlekedés.

Újabb elektromos töltőállomást adtak át a fővárosban

Közösségi Közlekedés
Egy több töltőből álló, az e-autósok igényeit teljes mértékben kiszolgáló állomást – ún. HUB-ot – létesített az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. az üzletlánc Kondorosi úti telephelyén Budapesten.

Bővül az ÉNYKK buszparkja

Közösségi Közlekedés
 Harmincöt új autóbusszal bővül az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK Zrt.) flottája, közülük 22 alacsonypadlós, 13 normál padlómagasságú jármű.   

2025-re a városi buszok közel fele null-emissziós lesz

Egy elemzés szerint hét év alatt drasztikusan megnőhet az elektromos buszok száma a világon, ami leginkább Kínának lesz köszönhető.

50 éves a BKV

Közösségi Közlekedés
A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének, szolgáltatásait naponta több mint egymillió ember veszi igénybe – mondta a főpolgármester a közlekedési társaság fél évszázados fennállása alkalmából tartott budapesti rendezvényen.

Hibrid járművekkel fiatalodott tovább a fővárosi buszflotta

Forgalomba álltak az első autóbuszok abból a 40 hibrid üzemű járműből, amelyeket a BKV tavaly vásárolt.
Loading...