Kaotikus a Duna vízjárása, elengedhetetlen a folyó szabályozása

Hajózás
Már idén megkezdődik a tervezés, hogyan lenne legcélszerűbb megszüntetni a szűkületeket és gázlókat.

„A hajósokról már nem a Fülig Jimmy-féle pofonok jutnak eszünkbe”

Hajózás
A mi generációnk Rejtő Jenő könyvein nőtt fel, amelyekből sajátságos hajós világ rajzolódott ki, többek között marcona matrózokkal, kocsmai verekedésekkel, mindez utánozhatatlan humorba csomagolva. Vajon milyen ma a hajósok világa? A navigátorunk: Szilágyi Ferenc hajóskapitány.

Megállt a hajózás mélyrepülése

Hajózás
Elkezdődtek és lendületesen folytatódnak a hazai hajózási infrastruktúra fejlesztését szolgáló beruházások, az utóbbi években megállt az ágazatnak az 1990-es évek elején kezdődő mélyrepülése – hangzott el egy tegnapi hajós szakmai kongresszuson.

Lengyelország fejleszti hajóépítő iparát

Hajózás
Lengyelország fejleszti a hajóépítő ágazatot, a hajógyárak elsősorban speciális feladatok ellátására szolgáló hajókat, valamint kompokat fognak gyártani.

Több mint 4,6 milliárd forintot kap a Mahart

Hajózás
A nyaralóhajózás megvalósításához szükséges feladatok ellátására 4,66 milliárd forintot kap a vállalat 2017 és 2019 között a szerdán megjelent kormányhatározat szerint.

Feléledt a kereskedelmi hajózás az Oderán

Hajózás
Hosszú évekig nem volt folyami fuvarozás a német-lengyel határon húzódó Oderán, az utóbbi időben azonban néhány helyi vállalkozó úgy gondolta, érdemes újraindítani a kereskedelmet.

Megújulnak a kiemelt jelentőségű vízi létesítmények a Dunán és a Tiszán

Hajózás
Nettó 9 milliárd 623 millió forint értékben kötöttek szerződést a KEHOP támogatásával megvalósuló „Nagyműtárgyak fejlesztése és rekonstrukciója” című projektre.

Megkezdte munkáját a Duna-Fekete-tenger Kapurégió projektbizottsága

Hajózás
Meghatározták, hogy a jövőben milyen intézkedéseket kell tenni a Közép-Európa és a Fekete-tenger, valamint a Kaszpi-tenger és a Távol-Kelet közötti tengeri és belvízi áruszállítás vonzóbbá tétele érdekében.

Szigorított a hajózási szabályokon az Európai Unió

Hajózás
Kötelező lesz a személyhajókon a digitalizált utasnyilvántartás, és a jogszabály részletes műszaki követelményeket állapít meg a hajókra vonatkozóan.

Átadták a Győr-Gönyű országos közforgalmú kikötőt

Hajózás
A kikötőben öt függőleges falú hajóállást alakítottak ki, négy ipari vasútvágányt létesítettek 2,2 kilométeren, új utat és darupályát építettek.

Duna Régió Stratégia éves fóruma Budapesten

Hajózás
Október 18-19. között rendezik a Duna Régió Stratégia fórumát, amely a 2016 végén indult soros magyar elnökség legfontosabb, egyben záróeseménye.

277 ezer euróból fejlesztik a Dráva hajózhatóságát

Hajózás
A Dráva hajózhatóságát és a vízi turizmust fejleszti egy kétoldalú nemzetközi pályázat segítségével a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a horvátországi Agencija za vodne putove.

Vízgazdálkodási fejlesztések a Tisza mentén

Hajózás
Vízgazdálkodási fejlesztések valósulnak meg a Tisza mentén, a Közép-Tisza fejlesztései közül folyamatban van például a Szolnok és Kisköre között futó hullámtér kezelési projekt.

Megérkezett az első, antracit szenet szállító teherhajó az Egyesült Államokból Ukrajnába

Hajózás
Az Ocean Ambitious nevű amerikai hajó 62 ezer tonna szenet hozott a Centrenerho nevű ukrán vállalat számára.
Loading...