Több mint 4,6 milliárd forintot kap a Mahart

Hajózás
A nyaralóhajózás megvalósításához szükséges feladatok ellátására 4,66 milliárd forintot kap a vállalat 2017 és 2019 között a szerdán megjelent kormányhatározat szerint.

Feléledt a kereskedelmi hajózás az Oderán

Hajózás
Hosszú évekig nem volt folyami fuvarozás a német-lengyel határon húzódó Oderán, az utóbbi időben azonban néhány helyi vállalkozó úgy gondolta, érdemes újraindítani a kereskedelmet.

Megújulnak a kiemelt jelentőségű vízi létesítmények a Dunán és a Tiszán

Hajózás
Nettó 9 milliárd 623 millió forint értékben kötöttek szerződést a KEHOP támogatásával megvalósuló „Nagyműtárgyak fejlesztése és rekonstrukciója” című projektre.

Megkezdte munkáját a Duna-Fekete-tenger Kapurégió projektbizottsága

Hajózás
Meghatározták, hogy a jövőben milyen intézkedéseket kell tenni a Közép-Európa és a Fekete-tenger, valamint a Kaszpi-tenger és a Távol-Kelet közötti tengeri és belvízi áruszállítás vonzóbbá tétele érdekében.

Szigorított a hajózási szabályokon az Európai Unió

Hajózás
Kötelező lesz a személyhajókon a digitalizált utasnyilvántartás, és a jogszabály részletes műszaki követelményeket állapít meg a hajókra vonatkozóan.

Átadták a Győr-Gönyű országos közforgalmú kikötőt

Hajózás
A kikötőben öt függőleges falú hajóállást alakítottak ki, négy ipari vasútvágányt létesítettek 2,2 kilométeren, új utat és darupályát építettek.

Duna Régió Stratégia éves fóruma Budapesten

Hajózás
Október 18-19. között rendezik a Duna Régió Stratégia fórumát, amely a 2016 végén indult soros magyar elnökség legfontosabb, egyben záróeseménye.

277 ezer euróból fejlesztik a Dráva hajózhatóságát

Hajózás
A Dráva hajózhatóságát és a vízi turizmust fejleszti egy kétoldalú nemzetközi pályázat segítségével a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a horvátországi Agencija za vodne putove.

Vízgazdálkodási fejlesztések a Tisza mentén

Hajózás
Vízgazdálkodási fejlesztések valósulnak meg a Tisza mentén, a Közép-Tisza fejlesztései közül folyamatban van például a Szolnok és Kisköre között futó hullámtér kezelési projekt.

Megérkezett az első, antracit szenet szállító teherhajó az Egyesült Államokból Ukrajnába

Hajózás
Az Ocean Ambitious nevű amerikai hajó 62 ezer tonna szenet hozott a Centrenerho nevű ukrán vállalat számára.

Csak egy érdeklődő van a Rijekai kikötő részévényeire

Hajózás
Az OT Logistics 45,6 millió zlotyt, közel 33 milliárd forintot ajánlott fel a 11,75 százaléknyi, összesen 1,58 millió részvényért.

Szeptembertől hajóval is elérhető a Kopaszi-gát

Hajózás
A D11-es és D12-es járat reggeltől estig Újpesttől, illetve a Rómaifürdőtől az új Kopaszi-gát-BudaPart kikötőig közlekedik.

Egyelőre idén is veszteséges a világ legnagyobb hajózási vállalata

Hajózás
A dán hajózási vállalat, az A.P. Moeller-Maersk, a félmilliárd dolláros profit helyett 264 millió dolláros veszteségről számolt be legutóbbi negyedéves gyorsjelentésében.

Kikötőfejlesztés miniszteri biztossal

Hajózás
Kara Ákost miniszteri biztossá nevezte ki a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő fejlesztése kapcsán.
Loading...