GEFCO: új raktár a Tanger Med Logisztikai Övezetben

A GEFCO új raktárt nyitott Marokkóban, hogy támogassa a vállalat terjeszkedését azon a piacon, ahol a világ vezető 3PL és ipari beszállítói működnek.

A 2021 januárjában megnyitott 10 000 négyzetméteres létesítmény a Tanger Med Logisztikai Övezetben, a „Medhub”-ban található, amely az európai és afrikai piacok legfőbb logisztikai közvetítőjének számít, több mint egymilliárd ügyféllel. Az új raktár lehetővé teszi a GEFCO számára, hogy teljes körű megoldásokat kínáljon, beleértve a Gibraltári-szoros átkelőhelyeit és a vámszolgáltatásokat is. Emellett kiterjeszti a csoport által már kínált tárolási és szállítási szolgáltatásokat az ügyfelek széles körére, különösen az ipari ágazatban. Több mint 135 vállalat és autóipari beszállító élvezheti a GEFCO új létesítményeinek előnyeit Tanger Medben, köztük a PSA, a Continental, a Faurecia, a 3M, a Novares és a Valeo.

„Ez egy izgalmas pillanat az afrikai logisztikai ágazat területén, különösen a Maghreb számára. Marokkó erőteljes munkaerővel és világszínvonalú infrastruktúrával rendelkezik, mint például a Tanger Med kikötő, valamint stratégiai földrajzi elhelyezkedése miatt terjeszkedési lehetőségeket is kínál. Elkötelezettek vagyunk a marokkói befektetések iránt, hogy a régió ügyfelei számára a legforgalmasabb, legintelligensebb és leginnovatívabb megoldásokat biztosítsuk” – mondta Sebastian Roger, a GEFCO marokkói vezérigazgatója.

A GEFCO új, Tangiers-i telephelyét a legmagasabb szintű biztonsági intézkedések és eszközök védik, ideértve a 24/7-es megfigyelést lehetővé tevő 20 biztonsági kamerát, valamint egy korszerű tűzoltórendszert és két biztonsági rámpát.

„A Tanger Med Logiszikai Övezet több mint 200 hektár területet kínál, beleértve a használatra kész raktárakat a fejlett logisztikai műveletekhez, valamint teljes mértékben integrálódik a Tanger Med Portba, így hetente több mint 186 kikötőhöz biztosít hozzáférést világszerte. A logisztikai övezet tökéletes választás nagy multinacionális vállalatok és logisztikai szolgáltatók számára, akik optimalizálni kívánják logisztikai műveleteiket, illetve áruforgalmukat Afrikába, Európába és Amerikába akarják átcsoportosítani” – tette hozzá Rachid Houari, a Medhub vezérigazgatója.

Az új raktár erősíti a GEFCO pozícióját a Maghreb-ben, amely a vállalat számára kulcsfontosságú földrajzi terület, és ahol az utóbbi években jelentős stratégiai beruházásokat hajtott végre. 2018 augusztusában felvásárolta a GLT-t, az Európa–Marokkó szállítmányozási útvonal egyik vezető vállalatát, az Algeciras-Tangiers átkelő üzemeltetőjét. 2019-ben megkezdte a Groupe PSA járművek vasúti szállítását kenitrai gyárából, majd 2020 végén létrehozta a Groupe PSA ügyfélklaszter általános menedzsmentjét az Ibériai-félszigeten és Marokkóban. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően a GEFCO jelenleg vezető szerepet tölt be az ország logisztikai ágazatában, multimodális megoldásokat kínál közúti, tengeri és légi úton, valamint készjármű-logisztikát, raktározást, vám-és adóügyleteket, újrafelhasználható csomagolást és rövid határidővel operáló megoldásokat kínál számos ügyfél számára.

 

A Tanger Medről

Tanger Med – A Global Logisctics Hub Tanger egy globális logisztikai csomópont a Gibraltári-szoroson, 9 millió konténer szállítási kapacitással, amely 1 millió új jármű exportjának, 7 millió utas és 700 000 teherautó forgalmának lebonyolítását végzi évente. A Tanger Med Kikötőkomplexum három kikötőt foglal magában (Tanger Med 1, Tanger Med 2, illetve teherautók és utasok kikötője), valamint a szomszédos logisztikai övezetet.