GEFCO: új üzleti klaszter

GEFCO: új üzleti klaszter

A GEFCO a csehországi, szlovákiai és magyarországi üzleti tevékenységéhez új stratégiai klasztert hozott létre. Az új üzleti egység vezetését a társaság korábbi csehországi és szlovákiai vezérigazgatója, Aleksander Raczynski vállalta el december 1-jétől.

Gyakorlati szinten Magyarország a három éve létrehozott cseh és szlovák GEFCO klaszterhez csatlakozik most. „Cseh és szlovák menedzsmentünk és stratégiánk eredményes egyesítése ösztönzött bennünket arra, hogy december 1-jével Magyarországot is ebbe a sikeres együttműködésbe szervezzük be” – mondta Aleksander Raczynski, a klaszter vezérigazgatója.

Míg a cseh és szlovák vállalkozások integrálása a két ország közös története, valamint az azonos kereskedelmi kultúrájuk és helyi piacaikon elfoglalt szerepük szempontjából logikus volt, Magyarország fiatalabb és kisebb üzleti vállalkozásként csatlakozik hozzájuk, a szolgáltatások korábban limitált portfóliójával. Az ügyfélelőnyöket ismertetve Raczynski hozzátette: „Magyarország csatlakoztatásának fő oka a három piac közötti magas fokú együttműködés volt. A klaszternek köszönhetően az ügyfelek mostantól egyetlen kapcsolattartón keresztül, a teljes régióban az egyesített szolgáltatások széles skálájához férhetnek hozzá.”

Tapasztalatok és tudás megosztása, illetve a három piacra szóló széles szolgáltatási portfólió nyújtása mellett a bővített klaszter célja a GEFCO pozíciójának megerősítése a nemzetközi pályázatokon, és vásárlóerejének növelése, hogy egyre versenyképesebb logisztikai megoldásokat kínáljon az ügyfeleknek.

A klaszternek köszönhetően az elkövetkező hónapokban új szolgáltatások kerülnek bevezetésre Magyarországon. „A GEFCO 10 éve működik itt, elsősorban a szárazföldi szállítási szolgáltatásokra és a raktárlogisztikára szakosodva – tette hozzá Raczynski. – A magyar piac nagy potenciállal és kiaknázatlan lehetőségekkel rendelkezik, ahol azt tervezzük, hogy az átfogó tapasztalatainkat és a tudást minél előbb replikáljuk, megerősítve pozíciónkat.”

Az összesen 1500 logisztikai szakembert alkalmazó GEFCO kibővített klasztere az üzletfejlesztés terén számos európai piacon veterán tapasztalattal rendelkező, a GEFCO Csehország és Szlovákia korábbi vezetőjeként bizonyított Aleksander Raczynski irányítása alatt jó kezekben lesz. A szakember 2008-ban Oroszországban, 2011-ben Bulgáriában járult hozzá a GEFCO leányvállalatainak sikeres létrehozásához.

Az összeszervezéssel együtt Ladislav Balogh, a GEFCO szlovákiai légi és tengeri szolgáltatás menedzsere felel a magyar piacon a légi & tengeri üzleti divízió stratégiájának meghatározásáért és megvalósításáért. Zafer Özkököt, a GEFCO magyarországi vezérigazgatóját a klaszter értékesítési igazgatójának nevezték ki, Miloš Mrázek, a Csehország és Szlovákia FVL-igazgatója pedig a régióban a kész jármű-logisztikát irányítja.