A Deutsche Post DHL Group 2020-as eredményei és tervei a világjárvány tükrében

A koronavírus-járvány terjedése váratlan kihívásokat tartogat a társadalom és a gazdaság számára. Az egészségügyi és élelmiszer-szállítmányok kézbesítése kiemelt fontossággal bír a jelen helyzetben. A Deutsche Post DHL Group globális hálózata és több, mint 550 ezer alkalmazottja segítségével biztosítja, hogy ezek a küldemények is eljussanak a világ bármely pontjára.

Széleskörű földrajzi lefedettségének és logisztikai portfóliójának köszönhetően a Deutsche Post DHL Group sokkal rugalmasabb szolgáltatásokat kínál a kialakult válsághelyzetben. Mindazonáltal egy olyan gazdasági visszaesés, mint amelyet jelenleg is tapasztal a világ, hatással van a csoport működésére is.

A világjárvány terjedése és a globális gazdasági fejlődés átláthatóságának hiánya arra késztette a csoportot, hogy visszavonja az EBIT 2020-ra vonatkozó iránymutatásait. A Covid-19 gazdaságra gyakorolt jelentős hatása miatt – amely várhatóan az elkövetkezendő hónapokban is folytatódik – egyre nehezebben lehet az eredményeket prediktálni. Amint stabilizálódnak a legfontosabb gazdasági ágazatok, és azok megbízható alapot adnak a bevétellel kapcsolatos célkitűzésekhez, a DPDHL csoport ismerteti új irányelveit. (A csoport középtávú, 2022-es EBIT terveit – legalább 5,3 milliárd euró – megerősítették. Továbbra is érvényben maradnak a kumulált Capex és pénzforgalommal kapcsolatos iránymutatások is a 2020–2022-es évekre, mindazonáltal a Covid-19-nek számszerűsíthető hatása van a folyó év szabad pénzforgalmára, ami felülírhatja a terveket, célkitűzéseket.)

Üzleti teljesítmény 2020 első negyedévében

A járvány globális terjedésének kezdete óta az öt üzletág és a különféle régiókban zajló tevékenységek egyes esetekben a tervezettnél jobban, máshol pedig rosszabban teljesítenek. Míg a kínai üzleti helyzet alakulása ígéretes volt az elmúlt hetekben, addig Európa és Észak-Amerika még mindig a járvány korai szakaszában jár. Valószínű, hogy ezekben a régiókban is a kínaihoz hasonló visszaesés, majd normalizálódás lesz tapasztalható.