NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában – a Dachser előadása a Magyar Vegyipari Szövetség idei konferenciáján

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában – a Dachser előadása a Magyar Vegyipari Szövetség idei konferenciáján

A szállítmányozás igen kényes és különleges területe a veszélyes áruk kezelése és szállítása. A Dachser közel 4 millió vegyipari terméket szállít az európai belföldi szállítási hálózatában. Ennek megfelelően a vállalat egyes raktárait kifejezetten a veszélyes anyagok tárolására tervezték. Ilyen például a magyarországi pilisvörösvári telephely is, amely teljes mértékben megfelel az SQAS (Biztonság- és Minőség-Értékelő Rendszer) elvárásainak.

A vállalat szigorúan szem előtt tartja a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos magas szintű elvárásokat, mind a belföldi, mind a légi és a tengeri szállítmányozásnál, az operációban működő mintegy 200 saját regionális veszélyesáru-szakértővel együttműködve.

,,44 országban 396 telephellyel a háttérben olyan intelligens szállítási és raktározási megoldásokat dolgozunk ki, amelyek segítségével minden releváns értékesítési és beszerzési piac elérhető, különösen a vegyiparban tevékenykedő ügyfelek számára – fejtette ki Michael Kriegel, a Dachser Chem-Logistics Department Head munkatársa. – Szabványosított hálózati folyamatokat használunk a gyors és biztonságos szállításokhoz. Iparág-specifikus szakértelmünket egy központi, nemzetközi csapat irányítja, amely teljes mértékben figyelembe veszi a vegyipar egyedi szállítási és tárolási követelményeit.”

Huszonhét európai Dachser kirendeltségen – többek között Németországban, Dániában, Franciaországban, Írországban, Ausztriában, Spanyolországban, Romániában és Magyarországon – működő veszélyesáru-raktár teljesítményét az Európai Vegyipari Tanács (más néven CEFIC) tanúsítja.

A MAVESZ (Magyar Vegyipari Szövetség) idei Vegyipari Logisztikai Konferenciájának tematikája arra épül, hogy a szövetség tagvállalatai és annak munkatársai minél részletesebb tájékoztatást kapjanak a vegyi anyagokról és termékekről, illetve jobban megismerkedjenek a veszélyes áruk szállításával és kezelésével, információhoz jussanak a szabályozási változásokkal kapcsolatos kérdésekről, valamint a digitalizációról és annak kihívásairól.

Idén a Dachser képviseletében Jürgen Sakry, a vállalat Business Development Manager munkatársa is felszólal a témában. Előadásának köszönhetően az érdeklődők betekintést nyerhetnek, hogy a digitalizáció előretörése hogyan könnyíti meg és teszi egyre transzparensebbé az ellátási lánc folyamatait.