A DACHSER és a „terre des hommes” fokozza együttműködését

A DACHSER és a „terre des hommes” fokozza együttműködését

A közös gyökerekből építkező projektjükben a türelem, a kitartás, a helyi és a kulturális gyökerek megteremtése jelenti a siker felé vezető utat.

A DACHSER és a nemzetközi gyermeksegély-szervezet, a „terre des hommes” kiterjesztik a hosszútávú partnerségüket és a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségüket a dél-ázsiai, dél-afrikai és latin-amerikai régiókra. A „segítsünk az embereken, hogy segíteni tudjanak magukon” gondolatán alapuló projekt az emberi jogok megsértése – különösképpen a gyermekek és a nők ellen elkövetett erőszak minden formája – elleni küzdelemre, illetve az egészséges, tiszta környezet biztosítására, valamint a fiatalok – különösképpen a lányok és fiatal nők – oktatására fókuszál és támogatja a rászorulókat a jövedelemszerző munkavégzéshez vezető úton. Mivel a fejlődő és a feltörekvő országok kritikus szerepet játszanak a klímaváltozás elleni küzdelemben, a partnerség támogatja az éghajlatvédelemre és a megfelelő infrastruktúra kiépítésére irányuló projekteket. A DACHSER mind a három projektrégióra – Dél-Ázsia, Dél-Afrika és Latin-Amerika – 200 000 euró összegű éves támogatást nyújt az elkövetkező öt évben.

A DACHSER nem csak nemzetközileg áll ki különböző társadalmi felelősségvállalási projektek mellett, hazánkban is több ügyet képvisel. Februárban adományozott gyermekjátékokat, műszaki és egyéb berendezéseket a pilisvörösvári Szakorvosi rendelőintézet gyermekorvosi rendelőjének korszerűsítésére. A jótékonysági programról Szontágné Hajnal Zsuzsanna a következőket mondta: „Kollégáink között rengeteg a családos, kisgyermekes, így fontos volt számunkra, hogy olyan ügyet válasszunk, amely a helyi közösség életében jelentős szerepet tölt be. Nagyon örültünk, hogy a választás a gyermekorvosi rendelőre esett. Ezt a hagyományt szerettük volna folytatni, és most olyan alapítványt választottunk, amely a gyermekekkel kapcsolatban kiemelten fontos feladatot lát el. Idén az egymillió forintos adományt a beteg koraszülöttek gyógyításáért működő Peter Cerny Alapítvány kapta. Áldozatos munkájuk eredményeként sok-sok gyermek éli boldog mindennapjait szerte az országban. Tevékenységük folytatásához kitartást és sok sikert kívánok!”