KözútVilág Expo konferencia és kiállítás

Kreativitás 40 tonnával

Kreativitás 40 tonnával

Ránézve egy kamionra nem a kreativitás juthat először az eszünkbe. Pedig szerencsés, ha a tehergépkocsi-vezető a technikai és elméleti felkészültsége mellett találékony is. Ezt bizonyítja a jubileumi, tizedik 5 tengelyen – biztos kézzel! verseny elődöntője is.

A verseny szervező csapata a mindennapok kihívásaiból indult ki a feladatok kigondolásakor. Két fontos pillért tartanak mindig szem előtt: a biztonságot és a technikát. Mindkettő alapja a biztos elméleti tudás. A versenyzőknek ennek megfelelően egy 20 GKI-vizsgakérdésből álló tesztet is meg kellett oldaniuk online formában, az elődöntő helyszínén, 20 perc alatt.

A részletes beszámoló és a döntőbe továbbjutott 10 versenyző neve itt olvasható.

Az idei év döntője jubileumi hangulatban telik majd szeptember 24-én a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai tanpályán, hiszen 10 éve indította útjára a NiT Hungary az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen Magyarország egyedülálló kamionos versenyét. A megmérettetés ettől az évtől a nemzetközi DAF Driver Challenge magyar előselejtezője is, ugyanis a 2022-es legjobb magyar kamionsofőr kvalifikálja magát az európai verseny 2023-as döntőjébe, Luxemburgba.

A verseny középpontjában a közlekedésbiztonság és a vezetéstechnika állnak. Az első szempont pedig a közlekedésben résztvevők összességére kiterjed, így a kisgyermekekre is. Szeptember 24-e így nem csupán a szurkolásról, hanem a játszva tanulásról és az odafigyelésről is szól. Az ingyenes családi napra minden olyan gyermekes családot várnak a szervezők, akik felelősségteljesen és felkészülve szeretnék kiengedni az utcára gyermeküket.

Tovább a családi nap programjaira!