Cargo on the Danube Conference

Új közlekedési cég jön

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közel 700 munkavállalóját szervezik át májusban egy új cégbe, a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt-be (BKÜ), 23 embert pedig leépítenek.

A BKÜ-höz a BKK-tól a jegyellenőrök és az ügyfélszolgálatosok kerülnek át a cikk szerint. A 23 munkavállaló, akit leépítenek, infokommunikációs, gazdasági, közösségi közlekedési és kereskedelmi területen dolgozik, leépítésüket racionalizálással magyarázzák.

“A BKK aprításának Vitézy Dávid volt vezérigazgató távozása után kezdett bele a főváros. 2015 elején még 2006 fő dolgozott a cégnek. Ezt egy radikális létszámcsökkentéssel az év végére 1646 főre nyomták le.

2016-ban a közútkezelési, -ellenőrzési, -felújítási feladatokat elvonta a fővárosi önkormányzat a BKK-től, és egy új céghez, a Budapest Közúthoz, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósághoz helyezte át. A BKK létszáma ezzel 2016 végére 1050-re csökkent. A mostani 700 fő elvesztésével az egykori nagy cég teljesen összetöpörödik, a létszám mintegy 300-330 főre olvad”

propeller.hu