A Raben Group átveszi a németországi Busse Logistik irányítását

Múlt hét végén a Raben Group szerződést írt alá a Kasselben található Busse Logistik felvásárlásával kapcsolatban. A vállalat több, mint 140 munkatársat foglalkoztat, és belföldi, illetve nemzetközi szállítmányozási szolgáltatásokat kínál. Ez az akvizíció a vállalatcsoport hosszú távú fejlesztési tervének része a német piacon. Az akvizíció a trösztellenes hatóságok jóváhagyását követően fog befejeződni.

2017 kezdete óta ez a Raben Group által felvásárolt negyedik vállalat Németországban. 2017. január 1-én a Raben Trans European Germany átvette a Felbachban, illetve Weilimdorfban található, korábbi Rhenus tagvállalatok műveleteinek irányítását. 2017 márciusában a Raben felvásárolta a karlsruhei Exice GmbH és az RLZ Baden GmbH elnevezésű szállítmányozási és logisztikai vállalatokat. 2017. május 3-án a Raben Group szerződést írt alá a kameni SCHMALZ + SCHÖN Logistik Gruppe egyik depójának átvételére Észak-Rajna Vesztfáliában. Most a kasseli Busse Logistikra került a sor.

„Németország a maga 80 millió fogyasztójával az egyik legnagyobb piac Európában” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója – „Szeretnénk, hogy Németország legyen számunkra a legfontosabb piac 2018-ig. Addigra kiépítjük saját, független disztribúciós hálózatunkat az országban, mely több mint 30 telephelyből áll majd. A Busse Logistik akvizíciója teljes mértékben beleillik ebbe a stratégiába.”

A Busse Logistik egy 1996-ban alapított családi vállalat. Több, mint 140 munkatársat foglalkoztat, közöttük kb. 100 gépjárművezetőt. Van saját gépjárműparkja, melynek köszönhetően a járatok legtöbbjét önállóan biztosítja. Főként a gyűjtő rakományokra és a teljes kamionrakományokra fókuszál, illetve a raktárlogisztikára. Éves forgalma 15 millió euró (2016).

logisztika.com