Megérkezett a hivatalos sztrájkbejelentés a BKV-hoz

A ma megtartott Kollektív Munkaügyi Vita megegyezés nélkül zárult. A BKSZSZ és a VTDSZSZ átadta a BKV Zrt. részére a hivatalos sztrájkbejelentést. A BKV Zrt. vezetése mindent elkövet a sztrájk elkerülése érdekében, és továbbra is nyitott a megegyezésre.

Nem született megállapodás a BKV Zrt. menedzsmentje és az érdekvédelmi szervezetek képviselői között a mai napon megtartott Kollektív Munkaügyi Vitán. Az érdekvita végén a VTDSZSZ és a BKSZSZ érdekvédelmi szervezetek képviselői kijelentették, hogy követeléseiket fenntartják, és átadták a hivatalos sztrájkbejelentésről szóló dokumentumot. Ennek alapján 2017. április 18. (kedd) 0.00 órától április 20. (csütörtök) 24.00 óráig 3 napos, illetve április 24.(hétfő) 0.00 órától április 28. (péntek) 24.00 óráig tartó 5 napos sztrájkról tettek bejelentést. A szakszervezetek képviselői kijelentették, hogy a személyszállításról szóló törvény előírásait a sztrájk alatt maradéktalanul betartják. A BKV Zrt. vezetése a sztrájkbejelentést tudomásul vette és felhívta az érdekvédelmi képviseletek vezetőit, hogy a még elégséges szolgáltatás biztosításáról szóló tárgyalásokat mihamarabb kezdjék meg, emellett kijelentette, hogy a sztrájkhelyzet alatti együttműködés fenntartásához szükséges munkáltatói intézkedéseket megteszi.

A BKV Zrt. vezetése ismételten hangsúlyozta, hogy a szükséges béremelés végrehajtása mellett továbbra is elkötelezett, és a továbbiakban is mindent megtesz, hogy a sztrájk elkerülhető legyen. A béremeléshez szükséges források megteremtése érdekében a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat a Kormányhoz fordult. Mindezek alapján a Társaság vezetése ismételten a szakszervezetek és a munkavállalók türelmét kérte és nyomatékosította, hogy a Társaság tisztában van a dolgozók helyzetével, és számol a munkaerő piaci helyzettel, illetve tendenciákkal és – bár a BKV Zrt. jelenleg még nem rendelkezik elegendő tartalékkal a munkavállalói követelések teljesítéséhez – mindent elkövet annak érdekében, hogy ezek a források rendelkezésére álljanak.