Márciusban már az új metrón utazhatunk

Az M3-as metró három, már Budapesten lévő felújított szerelvénye teljesítette az előírt tartampróbát, így márciusban mindhárom régi-új metró forgalomba állhat az észak-déli vonalon- közölte a BKV-Figyelő megkeresésére a BKV Zrt.

Jelenleg további két metrószerelvény felújítása zajlik a Metrovagonmas oroszországi gyárában, a Moszkva melletti Mityiscsiben, ahol az M3-as metró szerelvényeit eredetileg is gyártották; ez a két vonat várhatóan március elején érkezik meg Budapestre.

Ha minden jól megy, ezt követően kicsit felgyorsulnak majd az események, a tervek szerint ugyanis márciustól kezdődően havonta két-két felújított metrószerelvény áll majd forgalomba.

Az ütemezés szerint 2017 márciusától havonta két szerelvényt újít fel, és szállít vissza Budapestre a Vállalkozó. Az üzembe helyezést és az előírt tartampróba teljesítését követően, várhatóan havonta két felújított szerelvény áll majd forgalomba. A tervek szerint az utolsó felújított jármű 2018 júliusától közlekedik, ezt követően már csak ezek a szerelvények járnak a vonalon – írta a közlekedési vállalat.

forrás: BKV figyelő

BKV-Figyelő