NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

D70 és Elpult avatás

2017. június 2-án került sor a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton Hűvösvölgy állomás új Domino70 típusú biztosítóberendezésének és Szépjuhászné állomás ELPULTD55 rendszerének az avatására.

Az avatóünnepség résztvevőit Hűvösvölgyben Gerzsényi Gyula, a Gyermekvasút csomóponti vezetője, Süli László, az építést irányító Technológiai Központ (TK) vezetője és Tóth Péter, a TK Biztosítóberendezési Osztályának vezetője köszöntötte. A biztosítóberendezések a magyar biztosítóberendezési gyártó és fejlesztő cégek összefogásával és anyagi hozzájárulásával, illetve a MÁV Zrt. területi szervezeteinek – különös tekintettel az üzemeltető Bp. Ter. Ig. Biztosítóberendezési Főnökség Nyugat és a Technológiai Központ munkájára – közreműködésével épültek. Ennek emléktábláját Kirilly Kálmán, a TEBF Biztosítóberendezési Osztályának vezetője és Gerzsényi Gyula leplezte le ünnepélyesen.

A résztvevők megtekintették az elkészült biztosítóberendezés jelfogótermét, külsőtéri berendezéseit és kezelőpultját, majd különvonattal Szépjuhászné állomásra utaztak. Itt kis állófogadás mellett megnézték az elkészült ELPULTD55 rendszert és a korszerű PIS utastájékoztató rendszert. A MÁV Zrt. Széchenyi Gyermekvasút és a Technológiai Központ ezúton is köszönetét fejezi ki az alábbi támogató cégeknek:
Axon 6M Kft., Bi-Logik Kft., BKV Zrt. HÉV Üzemigazgatóság, BKV Zrt. Metró Üzemigazgatóság, Certuniv Kft., GTKB Kft., MÁV-Thermit Kft., MES Kft., Műszer Automatika Kft., Percept Kft., Power-Quattro Zrt., Prolan Zrt., R-Kord Kft., R-Traffic Kft., Rail-Safe Kft., Safe-Terv Kft., Schauer Hungária Kft., Szenzorika Bt., TBÉSZ Zrt., Termini-Rail Kft., Tran-Sys Kft.