A Stadler 38 TRAMLINK villamost szállít a genfi közlekedési vállalatnak

A Stadler 38 TRAMLINK villamost szállít a genfi közlekedési vállalatnak

A Stadler és Genf közlekedési vállalata, a Transports publics genevois (TPG) szerződést írt alá 38 TRAMLINK villamos gyártásáról és szállításáról. Az első járművek forgalomba helyezését 2025-re tervezik.

A megbízás 2022 nyarán történt odaítélését követően a megrendelés véglegessé vált: a Transports publics genevois (TPG) és a Stadler aláírta a 38 TRAMLINK villamos gyártásáról és szállításáról szerződést, amelyhez további 25 járműre szóló opció társul. A sorozat első járművei várhatóan 2025 végétől közlekednek majd a genfi villamoshálózaton. A Stadler és a TPG ezzel több mint 10 éve tartó, hosszú távú partnerségüket folytatják, ami alatt eddig összesen 41 darab TANGO villamos szállítása valósult meg.

A 44 méter hosszú és 2,3 méter széles, kétirányú TRAMLINK villamosok akár 250 utas szállítására is alkalmasak, és tökéletesen illeszkednek a TPG infrastruktúrájához. Minden TRAMLINK beépített légkondicionáló rendszerrel rendelkezik, amely egy természetes hűtőközeggel, CO2-vel működik. Ez hozzájárul a környezetbarát üzemeltetéshez, és illeszkedik a Genfi Kantoni Tanács által elfogadott klímatervhez. Emellett a villamosok alacsonypadlós kialakításúak, így végig akadálymentesítettek, még a forgóvázak feletti területek is rámpák vagy lépcsők nélkül közelíthetők meg. Az innovatív, átmenő tengelyes forgóvázaknak köszönhetően a TRAMLINK járművek csendesen és kényelmesen közlekednek. Az elkülönített álló- és ülőhelyiségek kellemes tágasságérzetet keltenek, a multifunkcionális zónák pedig helyet biztosítanak a kerekesszékek és a kerékpárok számára. Ezen felül a nagyméretű ablakok hozzájárulnak az utasok magas szintű kényelméhez. A TRAMLINK formaterve egy a kifejezetten a TPG számára tervezett orrkialakítást is kapott.

„Örülünk, hogy a Transports publics genevois ismét a Stadlert választotta járműparkja bővítéséhez. Az impozáns TRAMLINK villamosok hatékonyan működnek, továbbá fenntartható és kényelmes utazási élményt biztosítanak. Szeretnénk megköszönni a Transports publics genevois-nak a belénk vetett bizalmat, és örömmel várjuk a partnerség sikeres folytatását” – mondta Christian König, a Stadler értékesítésért és marketigért felelős igazgatóhelyettese.

Az új TRAMLINK járművek beszerzésével a TPG egyszerre újítja meg meglévő flottáját, és alapozza meg a villamoshálózat jövőbeli vonalbővítéseit.