Versenyzünk, mert kíváncsiak vagyunk a képességeinkre

Szeptember utolsó szombatján hetedik alkalommal derült fény Magyarország legjobb kamionsofőrjének kilétére, aki háromévente tör a verseny babérjaira, és immár Magyarország örökösen legjobb kamionvezetője.

Többéves tapasztalat köszönhet vissza az 5 tengelyen-biztos kézzel! vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny pályájáról. Nemcsak a feladatok kigondolásáért és megvalósításáért felelős szakmai csapat oldaláról, hanem azon magyar kamionsofőrök részéről is, akik az utak óriásaiként vesznek részt a közlekedésben. A verseny hetedik éve nyújt lehetőséget azoknak a magyar kamionsofőröknek, akik kíváncsiak szakmai felkészültségek szintjére.
A verseny alatt nem csupán az elméleti felkészültség számít, de a gyors reakcióidő is, hiszen a mindennapok is tele vannak váratlan pillanatokkal, amelyekre a sofőröknek azonnal kell tudniuk reagálni. A váratlan helyzetek kialakítására megfelelő helyszínül szolgált a zsámbéki drivingcamp Hungary, Európa egyik legmodernebb vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági központja.
A tíz kamionsofőrnek először nyolc feladatot kellett teljesítenie a verseny fináléján, amelyek közül néhány visszaköszönt az elődöntőről is, például a darts vagy a bójadöntés. A finom motorikát igénylő feladatokhoz sorolható továbbá a bójákkal kijelölt helyre történő tolatás, a deszkára állás és a sávváltás is.
A döntő gyakorlati feladatok teljesítése során maximum 14 000 pontot érhettek el a versenyzők, akik közül öten maradtak versenyben a nettó 2 millió forint fődíjért és a „Magyarország legjobb kamionsofőrje 2019-ben” címért. A szuperdöntősök 30 perc alatt összesen 25 000 pontot gyűjthettek össze a gyakorlati ügyességi és vészhelyzet-elhárítási feladatsort teljesítve. A komplex feladatsorral (fuvarba indulás szimulációja váratlan vészhelyzettel) pedig további 15 500 pontot szerezhettek 25 percen belül.
Könczöl András, a J. S. Logistics Kft. munkavállalója nem csak az idei versenyen diadalmaskodott, teljesítményével – harmadszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára – Magyarország örökösen legjobb kamionsofőrjévé vált, és elsőként írta be magát a verseny történetébe.