Új lehetőségek tárháza

Az Indián-Sped mindig is büszkén hirdette klasszikus kkv-jellegét, a növekedését is megfontolt lépések határozzák meg. A közelmúltban 19 darabszámúra bővített, alapvetően 3,5 tonnás furgonos flottája a közelmúltban 12 tonnás eszközökkel gyarapodott. A döntés hátteréről Szabó Gábor ügyvezető igazgatót kérdeztük.

Szabó Gábor, az Indián–Sped Kft . ügyvezető igazgatója

– Ennyire kell lépést tartani a növekvő igényekkel?
– A szolgáltatásunk minőségét mindig próbáljuk egy elfogadott és magas szinten tartani, így az ügyfeleink kérésére bővítettük a flottánkat. Sok olyan megkeresés érkezik felénk, ami végett a portfólióbővítés mellett döntöttük. Rövid időn belül 2 darab 12 tonnás, emelőhátfalas  tehergépjárművet szereztünk be, a 24 tonnás még várat magára… Az egyik oldalról igen, megnövekedett igények szerepelnek az okok között, a másik oldalról meg a szállítási feladatok biztonságosabb, pontosabb, hatékonyabb végrehajtása. Az emelőhátfalas, 12 tonnás autók „hadirendbe” állítása a cégünknek egy komoly fegyvertény, új lehetőségek tárháza, próbáljuk minden egyes előnyét kihasználni.

– Ez a járműpark megbízóoldalról mennyire rugalmasan és üzleti szempontból mennyire hatékonyan mozgatható?
– Amikor elkezdtük a gyűjtő-terítőszolgáltatásunkat, 24–48 órás vagy néhány esetben 72 órás határidővel tudtunk szolgáltatni. Most a megnövekedett flottával már lassan elérhető lesz a 24 óra! A 72 óra pedig eltűnőben van. Az intervallum csökkentésével több megbízást tudunk teljesíteni, így tudunk költséghatékonyak is lenni. Természetesen kialakítottunk egy háttércsoportot cégen belül, amely a biztonságos működést lehetővé teszi, akár gyorsszerviz vagy tartalékeszközök igénybevételével. A lényeg, hogy az esetleges szállítási nehézségeket az ügyfeleink ne érzékeljék, az esetleges problémákat rögtön kezeljük.

– Az emelkedő volumen nagyobb logisztikai hátteret kíván. Mekkora most a bérelt raktárterület?
– Jelenleg 400 négyzetmétert bérelünk, de már most igény van ennek a duplájára. Kiemelem, hogy a raktárunkat kimondottan tranzitjelleggel használjuk, tehát ez tükrözi a megnövekedett árumennyiséget.

– További növekedést feltételezve ez meddig elegendő, és mi lesz utána: érik a saját telephely tető alá hozatala?
– Igen, nagyon sokáig ezt nem húzhatjuk – és hát, nem is szeretnénk. A további fejlesztések egyik alapköve a saját telephely, raktár és iroda építése lesz, aminek tervezési folyamatát a közeljövőben elkezdjük. Úgy gondolom, hogy ez szükséges lépés lesz, és azt hiszem, hogy majd az elkészülő saját telephellyel ismét lépünk egy hatalmasat. Örülök annak, hogy ezt lehetővé teszik a jelenlegi és jövőbeli ügyfeleink.

– Az Indián-Sped működése a családias légköréről is közismert. Hogyan választotta ki az új munkatársakat a 25 fősre bővített állományban?
– Továbbra is próbáljuk ezt a hangulatot, munkahelyi környezetet fenntartani, nyílván ekkora létszámnál már nehezebb. Törekszünk olyan munkatársakat magunk közé venni, akik mind szemléletben, mind pedig hozzáállásban beillenek az Indián családba! A Tápió-mente szerencsére tartogat még ilyen embereket. Mint ismert, cégünk tápiósági gyökerekkel rendelkezik, kis falu lévén mindenki ismer mindenkit. Egy létszámbővítésnél vagy váltásnál a kollégák megismerése, interjúztatása nekünk sokkal egyszerűbb. Bár mindig van kivétel…

– Mi az ez évi célkitűzés?
– Célunk a további sikeres működés, szeretnénk a piacon egy ismert névként szerepelni és az elégedettségi mutatónkat tovább növelni.

Varga Violetta

Az interjú a NavigátorVilág 2017. májusi számában jelent meg.