NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új logisztikai állásportál szakértőktől szakértőknek

Új logisztikai állásportál szakértőktől szakértőknek

Globálisan az elmúlt időszakban hatalmas növekedés jellemezte a logisztikai iparágat, de ahhoz, hogy ez a tendencia továbbra is fennmaradjon, a cégeknek megfelelő készségekkel rendelkező alkalmazottakat kell felvenniük. A munkaerőpiac kihívásainak kezelésére az egyik lehetséges megoldás egy új szakportál, amelyet Papp Zoltán, a LogiJobs társalapítója mutatott be a Szállítmányozás 2021 konferencián.

A logisztikának integrálnia kell az ellátási lánc összes funkcióját, ami a munkahelyteremtés katalizátora lesz. Miközben a logisztikai vállalkozások a napi kihívásokkal küzdenek, fel kell készülniük a holnap követelményeire is. Papp Zoltán szerint a jövőbeni siker érdekében a vállalatok jobban összpontosítanak a tehetségekre, hogy megfeleljenek a komplexitás igényeinek, illetve arra, hogy új rendszerekbe fektessenek be, hogy a technológiákat hatékonyabban tudják összehangolni a szükséges készségekkel. A fenntarthatóság a cégek működésének központi része lesz.

Az áruk gyorsabb és olcsóbb szállítására irányuló folyamatos vágy az automatizálás és más új technológiák gyors bevezetését vonja magával a közlekedési, logisztikai szektorban, és soha nem látott módon alakítja majd át a munkaerőpiacot. Új szerepkörök jelennek meg, néhány eltűnik, illetve sok szerepkör keveredik egymással, bonyolultabbá válik, ami a meglévő készségek fejlesztését igényli. Azok a cégek, amelyek most nem fektetnek be kompetenciákba és készségekbe, le fognak maradni a jövőben, vélte a szakember.

Az önvezető járműtechnológia bevezetésével számos munkavállalónak megszűnik az eddigi feladatköre, az ő átképzésükre mindenképpen szükség lesz olyan területeken, mint például az elektronika, a mérnöki munka vagy a rendszermenedzsment. A raktár-automatizálási folyamatok felgyorsulása, a rendelések gyorsabb teljesítésének szükségszerűsége ugyancsak a meglévő munkaerő átképzését indokolja. A digitalizáció előrehaladása, az ellátási láncok nyomonkövethetőségének javítása a rendszerarchitektúra és a szoftveres ismeretek iránti igényt is meg fogja növelni.

Az innovatív logisztikának nincs alternatívája, és a változások megállíthatatlanok. Legyen szó új trendekről vagy forradalmi technológiákról, a fejlődés mindennap új kihívások elé állítja a szakmát, amelyeket elsősorban új, kreatív megoldásokkal lehet kezelni. Ezért hozták létre a Logijobs.hu logisztikai online szakportált álláskereső tehetségek és álláskínáló cégek részére, hogy preferenciáik alapján hatékonyan megtalálják egymást, amelyből idővel egy szakmai közösség is kialakulhat. A felhasználóbarát platformon egyszerre jelennek meg az adott pozíciók betöltéséhez szükséges legfontosabb szakmai és szociális tudáselemek. Az alapítók tanácsadást és segítséget nyújtanak minőségi álláshirdetések szerkesztésében is, vállalva azok 12 órán belüli megjelentetését. A szerkesztői segítség kiterjed saját céges márka oldalak készítésére, benne technológiák, cégkultúra, vállalati arculat szöveges és képi megjelenítésére. A Logijobs.hu blogjai az innováció, a technológiai újítások és a tudásfejlesztés aktuális híreivel szolgálnak a szakértői közönség számára.

„Célunk a hazai logisztika meghatározó szakportáljává válni a humán erőforrás vonatkozásában, elősegítve a munkaerő-toborzást és a tehetségkutatást havi több száz aktív álláshirdetéssel, több ezer látogatóval a honlapunkon” – összegezte az előadását Papp Zoltán.