NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Pharma Transport 2022: krízishelyzetek kezelése logisztikai oldalról

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy az elmúlt időszakban milyen nem várt, előre nem látható krízishelyzetek következtek be világszinten, melyek jelentős hatást gyakoroltak a magyar gazdaságra. A változások minden szektort érintenek, így a gyógyszeripart: gyógyszergyártást, -forgalmazást és szállítást is.

Az IIR Magyarország Pharma Transport 2022 konferenciájának középpontjában az ellátásért, logisztikáért felelős szakembereket jelenleg nagyon is foglalkoztató kérdés áll: hogyan tudja a transzport lekövetni a jelenlegi gazdasági folyamatokat, milyen módon kezeli a krízishelyzeteket, az alapanyag- és termékhiányt, illetve a gyártási nehézségeket: a megnövekedett lead time-okat és gyártási, szállítási csúszásokat? Miként lehet ebben a bizonytalan helyzetben előre tervezni, szállításokat, megrendeléseket ütemezni, raktárkapacitást fenntartani és ezzel párhuzamosan költséget csökkenteni, valamint a vállalat kitettségét minimalizálni?

A konferencián kiemelten foglalkoznak a szakemberek az elektromobilitással, a pharma szektor zöldítésének kérdésével, hiszen nagy előrelépés lenne környezetvédelmi oldalról, ha a szállítás, szállítmányozás kapcsán sikerülne csökkenteni a CO2-kibocsátást, amennyiben hűtötté lehetne tenni az elektromos autókat, melyeket így bekapcsolhatnánk a gyógyszerszállítási folyamatba.

Mindemellett számos szabályozási előírásnak szükséges megfelelnie a szektornak: megkezdődött az orvostechnikai eszközök „szerializácója” MDR rendelet, EU-s rendelet július 9-étől, mely nem kevés kihívás elé állítja a piaci szereplőket jelenleg, és a GTIN kódok kapcsán arról is szó lesz, hogy „Milyen érdekességek vannak a környező országokba történő szállítás esetén?”

Szintén bemutatásra kerül, hogy mennyire szigorú előírásoknak kell megfelelniük a cargocégeknek, szállítóknak, illetve hogy miként lehet eleget tenni a biztonsági előírásoknak, és szavatolni a sofőr és a szállítmány biztonságát.

A fenti témákról többek között az Abacus Medicine Hungary Kft., a Goodwill Pharma Zrt., a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. szakembereitől, a MOSZ elnökétől, a Páva Patika gyógyszertárvezetőjétől és az Uzsoki utcai Kórház orvosigazgató-helyettesétől hallhatnak előadásokat a résztvevők, akik megismerkedhetnek a Testo Kft. mérőműszereivel és mérőrendszereivel is.

Tájékozódjon Ön is első kézből a szakmai újdonságokról! A részletes programot és a regisztráció részleteit megtekintheti az IIR Magyarország honlapján (https://bit.ly/3SbhuIj).