Nemzedékváltás az MSZSZ-nél

Nemzedékváltás az MSZSZ-nél

Vezetőségválasztó, tisztújító közgyűlést tartott Budapesten a Magyar Szállítmányozók Szövetsége (MSZSZ). A május 24-ei rendezvényen Iszak Tibort, az eddigi elnököt „örökös tiszteletbeli” elnökké, Lányi Mártont a szakmai szervezet elnökévé választották. A tisztújító közgyűlés 3 tagú elnökséget és 6 tagú felügyelőbizottságot választott. A felügyelőbizottság elnöke ismét Fülöp Zsolt lett. A tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

Tekintélyes múlt, megnyugtató jelen és biztató jövő – így is jellemezhető a 30 éves MSZSZ jelenlegi helyzete. Az 1989 decemberében egyesületként alakult szakmai szövetség az elmúlt három évtized alatt jelentős szervezetté vált. A közgyűlésen elhangzott: kevés ilyen korú szervezet mondhatja el magáról, hogy – Gelencsér Kálmán és Kautz István után Iszak Tibor személyében – a harmadik elnök távozott az aktív elnöki tisztségtől.

Iszak Tibor a magyar szállítmányozás kiemelkedő személyisége. 1994-től volt az elnökség tagja, és 2011-től a szervezet elnöke. A szakember a közgyűlésen beszámolt az elmúlt évi munkáról, és ismertette az idei költségvetést, majd bejelentette: nem kívánja jelöltetni magát az elnöki tisztségre. Megható szavakkal emlékezett meg két kiváló kollégáról és barátról, Torma Imréről és Léránt Györgyről, akik a közelmúltban hunytak el.

Az elnökség által felkért jelölőbizottság (Bor József, Élő Elemér, Kiss Pál) konzultációs beszélgetések és javaslatok alapján állította össze a jelölőlistát, amelyet a közgyűlés részvevői – a beszámolókkal együtt – egyhangúlag elfogadtak. A szavazatszámláló bizottság munkáját Potvorszki Zoltán és Sárosi György segítette.

A közgyűlésen szép számban megjelent tagvállalati képviselők ezután Iszak Tibort egyhangúlag „örökös tiszteletbeli” elnökké választották. A megválasztott elnökség Lányi Mártont, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatóját a szövetség elnökévé választotta. Az elnökség további tagjai: Cseh Ottó, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezérigazgatója és Léránt Zoltán, a Metcosped Kft. ügyvezető igazgatója.

A felügyelőbizottság elnöke Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Csoport ügyvezető igazgatója, további tagjai: Szécsi Gabriella, a BI-KA Kft. ügyvezető igazgatója, Kiss Gábor, az INTER-ÉPFU szállítmányozási igazgatója, Sevecsek István, az Eurosped Nemzetközi Szállítmányozási Zrt. vezérigazgatója, Márta Gábor, a Rail Cargo Logistics Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója és Gáldi Zoltán, a DHL Freight Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A megválasztott új elnök, a 43 éves Lányi Márton köszönetet mondott a bizalomért, illetve elismerő szavakkal illette elődje, Iszak Tibor munkáját. Személye, valamint a megújult elnökség és felügyelőbizottság összetétele a nemzedékváltást tükrözi, amely új és ismét korszakos állomás lehet a magyar szállítmányozás elkövetkezendő időszakában.