Goodyear: világpremier Franciaországban

Goodyear: világpremier Franciaországban

A Goodyear meghívta a nemzetközi sajtó munkatársait az új haszongépjármű-abroncsainak bemutatójára, Montpellier-be. A kétnapos rendezvényen minden igényt kielégítő tájékoztatást kaptak a részvevők a gyártó új terveiről és innovatív megoldásairól.

Az első nap délutánján egy elragadó kastélyban tartottak rövid szakmai előadásokat, illetve egy plenáris tájékoztató keretén belül ismerkedhettek meg a részvevők a Goodyear szolgáltatási portfóliójának (Total Mobility Program) egyes elemeivel részletesen. Ez egy olyan egyedi, flottáknak szóló, teljes élettartamot végigkísérő szolgáltatáscsomag, ahol az egyes elemek összesége a professzionális szervizhálózat és további innovatív termékek irányába mutat, XXI. századi megoldásokkal. A prezentációkat követően a már szokásosnak mondható, világszerte elismert francia kulináris élvezeteknek hódolhattak a vendégek, ami lehetőséget adott sok-sok kötetlen beszélgetésre az este folyamán.

Az esemény másnapján sajnos meglepően rossz időjárás kíséretében a Goodyear saját tesztpályáján, a Mirevalon folytatódtak az immár gyakorlati megoldásokat is felvonultató bemutatók. Ezek során egyértelműen kiderült, hogy a digitalizáció az abroncsfejlesztésben sem hanyagolható el. Többek között bemutatták az RFID-chippel szerelt abroncsokat, amelyek révén szinte azonnali értesítésekre, beavatkozásra, azonosításra és nyomkövetésre is lehetőség van.

A legnagyobb kaland a tesztpálya terepszakaszán történő élménykamionozás volt minden újságíró szerint. A Goodyear meghívta a rendezvényre a DeRooy Dakar Teamet, amely két, az idei Dakaron dobogós Iveco kamionjával vitte el a vendégeket egy kétperces körre. Bár az időtartam rövidnek tűnhet, ám aki benn ült a kamionban, annak egy életre szóló élmény adatott meg, és ha egy kicsit is, de bepillantást nyerhettünk a világ legkomolyabb tereprali versenyének haszongépjárműves világába.

A Goodyear ismét a nevéhez és rangjához méltó eseményre hívta meg a sajtó képviselőit. A minden igényt kielégítő és tartalmas rendezvényen sikerült megismerni a gyártó Total Mobility Programjának teljes spektrumát, figyelemmel az új haszongépjármű-abroncsok jelentős előnyeire, amelyek mind futásteljesítményben, üzemanyag-használatban, kopásállóságban és élettartamban is segítik a közúti fuvarozásban tevékenykedő cégek mindennapi életét.

Innovatív tehergépjármű-abroncsok

A fókuszban a legújabb KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 közúti flották igényeire tervezett és kifejlesztett haszongépjármű-abroncsok voltak, amelyek megnövelt futásteljesítményt és hatékony üzemanyag-fogyasztást biztosítanak időjárástól függetlenül.

A KMAX és a FUELMAX termékcsaládot eredetileg 2013-ban vezették be a járműparkok üzemeltetési költségeinek csökkentésére. A továbbfejlesztett gumiabroncsok új generációja még több előnyt kínál az üzemanyaghatékonyság, az adatkapcsolat és a megnövelt futásteljesítmény terén – minden időjárási körülmény mellett. A régiók közötti és a távolsági szállítmányozással foglalkozó flottáknak szánt új termékek a teljes élettartamuk során jobb tapadást igényelnek, és megfelelnek a változó terheléssel járó követelményeknek.

A kormányzott és meghajtott tengelyhez kifejlesztett Goodyear KMAX GEN-2 gumiabroncsok prémiumkategóriás futásteljesítményt biztosítanak. A termékcsalád átfogó előnyei közé tartozik az akár 25 százalékkal jobb négyévszakos teljesítmény, a 15 százalékkal nagyobb ellenállás a sérülésekkel szemben és az 5 százalékkal jobb üzemanyag-hatékonyság, miközben továbbra is megtartja elődje, a KMAX kimagasló futásteljesítményét.

A Goodyear FUELMAX GEN-2 gumiabroncsok megnövelt futásteljesítménnyel, jó tapadással és mérsékelt zajkibocsátással kombinált, kimagasló üzemanyaghatékonyságot biztosítanak a közúti szállítmányozással foglalkozó flották számára. Akár 10 százalékkal jobb futásteljesítményt, 30 százalékkal jobb négyévszakos teljesítményt és kisebb zajkibocsátást, ugyanakkor a korábbi FUELMAX gumiabroncsokkal megegyezően magas szintű üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak.

A technológiában úttörő Good­year a legújabb digitális trendeket használja, ezért valamennyi új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 gumiabroncs rádiófrekvenciás azonosításra (RFID) szolgáló jelölővel van ellátva. Az RFID-jelölő a gumiabroncs belsejében található, lehetővé téve az egyszerű azonosítást, valamint a gumiabroncskezelő és nyomkövető rendszerrel való adatkapcsolatot. A felhőalapú rendszerhez a gumiabroncsok egyedi sorozatszámuk alapján kapcsolódnak. Ennek eredménye a hatékony gumiabroncs-folyamatkezelés és a könnyű nyomon követhetőségből adódó lopásgátlás.

A törvényi előírások szempontjából az összes új termék megfelel a téli abroncsokra vonatkozó szigorúbb jogszabályoknak, beleértve a „három hegycsúcs és hópehely” (3PMSF) minősítést. A kategóriában legjobbnak számító alacsony gördülési ellenállása miatt az új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 termékcsalád hozzájárul a tehergépkocsik kisebb karbonlábnyomához, és segíti a közeljövőben életbe lépő széndioxid-kibocsátási előírások teljesítését.